Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!

Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!

Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!
  • Objavljeno: Subota, 08.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako pazite na liniju, ali i općenito volite orašasto i suho voće, npr. orahe, lješnjake i bademe, već znate da su zdravi. Donosimo vam nekoliko savjeta kako jedan od njih učiniti još nutritivno kvalitetnijim. Aktivirani badem, naime, izraz je za tretirani badem koji možda i nije ludo ukusan, ali je kudikamo bogatiji vitaminima i mineralima. No, kako ga to „tretirati“, jamačno se pitate.

Dakle, dovoljno je ostaviti bademe da odstoje 12 sati u lagano posoljenoj vodi jer to stimulira proces klijanja, neophodan za prvi korak do cilja. Sljedeći je, pak, sušenje badema na niskoj temperaturi između 12 i 24 sata, a kad se potpuno osuše možemo uživati u njihovoj blagodati.

Istinabog, prvi dojam može biti da je badem pomalo pljesniv, ali utješno je to što smo s manjom količinom za svoj organizam učinili puno više, i on nam je zbog toga zahvalan, kao i probava.

Podsjetimo, sirovi bademi sadrže fitinsku kiselinu, koja usporava apsorpciju željeza i cinka, koji su ključni za uravnoteženost probave, a načelno pogoduje i živčanom sustavu, jetri, krvnim žilama itd.

Bademi su svakako snažni antioksidansi koji pročišćavaju tijelo i koji doprinose zdravlju cjelokupnog organizma. No, ako želimo uzeti najbolje od njih, potrebno ih je „aktivirati“, savjetuje portal firstforwomen.com.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti