Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!

Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!

Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!
  • Objavljeno: Subota, 08.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Stiže vrijeme kolača, a među zastupljenim zdravim sastojcima zasigurno će biti orašastog i suhog voća s naglaskom na orahe, lješnjake i bademe. Čak i oni koji izbjegavaju slatkiše posegnut će se za ostatkom materijala, odnosno neiskorištenim orašastim plodovima na kuhinjskom stolu.

Evo, međutim, savjeta kako jedan od njih učiniti još nutritivno kvalitetnijim. Aktivirani badem, naime, izraz je za tretirani badem koji možda i nije ludo ukusan, ali je kudikamo bogatiji vitaminima i mineralima. No, kako ga to „tretirati“, jamačno se pitate.

Dakle, dovoljno je ostaviti bademe da odstoje 12 sati u lagano posoljenoj vodi jer to stimulira proces klijanja, neophodan za prvi korak do cilja. Sljedeći je, pak, sušenje badema na niskoj temperaturi između 12 i 24 sata, a kad se potpuno osuše možemo uživati u njihovoj blagodati.

Istinabog, prvi dojam može biti da je badem pomalo pljesniv, ali utješno je to što smo s manjom količinom za svoj organizam učinili puno više, i on nam je zbog toga zahvalan, kao i probava.

Podsjetimo, sirovi bademi sadrže fitinsku kiselinu, koja usporava apsorpciju željeza i cinka, koji su ključni za uravnoteženost probave, a načelno pogoduje i živčanom sustavu, jetri, krvnim žilama itd.

Bademi su svakako snažni antioksidansi koji pročišćavaju tijelo i koji doprinose zdravlju cjelokupnog organizma. No, ako želimo uzeti najbolje od njih, potrebno ih je „aktivirati“, savjetuje portal firstforwomen.com.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti