Mlijeko može pospješiti mršavljenje!

Mlijeko može pospješiti mršavljenje!

Mlijeko može pospješiti mršavljenje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 02.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi već znamo da mlijeko ima čudesne prednosti na zdravlje organizma, ali i da ga treba konzumirati umjereno. Mlijeko može pospješiti rast i razvoj vaših kostiju, a novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da mlijeko može pomoći u prevenciji pretilosti.

Saznajte zašto je nakon treninga dobro popiti mlijeko!

U istraživanju su sudjelovale 7173 osobe. Sudionici su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama i cjelokupnom zdravstvenom stanju.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje su tjedno pile 2 šalice mlijeka, imaju manji rizik od nastanka pretilosti, u odnosu na osobe koje su mlijeko pile rijetko ili nikako.

Također, znanstvenici su ustanovili da mliječni proizvodi općenito, uključujući i mlijeko, mogu doprinijeti prevenciji pretilosti i da trebaju biti dio svakodnevne uravnotežene prehrane, ali u umjerenim količinama.

Sudionici, koji su svaki dan pili mlijeko, su imali za 37% manji rizik od nastanka pretilosti. No, ove prednosti su bile zapažene samo ako su sudinici pili mlijeko s manje od 3.4% masti.

Kalcij je neophodan za održavanje niza tjelesnih funkcija. Svi već znamo da je potreban za rast i razvoj kostiju, a ovo istraživanje otkriva da je važan i za održavanje zdrave tjelesne težine.

Kalcij sudjeluje u regulaciji hormona u tijelu, a prethodna istraživanja su pokazala da je uravnoteženost hormona važan dio održanja zdrave tjelesne težine.

Pripremite mlijeko od kurkume za ublažavanje simptoma alergije!

Što se tiče suplemenata kalcija, znanstvenici predlažu da ih uzimate, ali ne i da postanu zamjena za namirnice bogate kalcijem, naročito ne za mlijeko koje sadrži niz drugih hranjivih tvari, uključujući i proteine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti