Mogu li se kilogrami izgubiti samo hodanjem?

Mogu li se kilogrami izgubiti samo hodanjem?

Mogu li se kilogrami izgubiti samo hodanjem?
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Hodanjem možete izgubiti suvišne kilograme, ovisno o trajanju i intenzitetu hodanja. Puno toga ovisi i o prehrani, ali na prehranu trebate paziti kojom god vrstom tjelovježbe se bavili. Smanjenje unosa kalorija je najbrži način mršavljenja i učinkovitiji od same tjelovježbe.

No, to ne znači da fizička aktivnost nije važan faktor u održavanju zdrave tjelesne težine. Ako svaki dan brzo hodate oko 30 minuta, u toku dana ćete potrošiti 150 kalorija više. Kako biste izgubili oko 0.5 kilograma tjedno, trebate dnevno unijeti oko 500 kalorija manje. Naravno, što više i brže hodate, više kalorija trošite.

Povećavajte razinu intenziteta

Kako biste od hodanja dobili što više, morate povećavati razinu intenziteta vježbanja. Za mršavljenje su najbolji intenzivni treninzi jer će oni potaknuti tijelo da troši više kalorija i u fazi mirovanja.

Ne zaboravite da je, što se vježbanja tiče, ravnoteža ključna. Nemojte se previše forsirati i ako ste tek počeli svakodnevno hodati, hodajte sporije i kraće. Intenzitet i trajanje hodanja povećavajte postupno, sukladno rastu tjelesne kondicije.

Jednom kada izgubite suvišne kilograme, tjelovježba postaje još važnija jer je ona ono što će vam omogućiti da zadržite željenu tjelesnu težinu. Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno vježbaju, lakše održavaju istu tjelesnu težinu u razdoblju od nekoliko godina.

Ako mislite da vam hodanje samo po sebi nije dovoljno, ali u hodanju uživate, probajte hodati s teretom, odnosno utezima. Postoje utezi koje možete staviti i oko gležnjeva. Na taj način će tijelo biti pod većim naporom, a rezultati nešto brži.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti