Muče vas zatvor, lijena crijeva ili neredovita probava? Imamo prirodno rješenje za vas.

Muče vas zatvor, lijena crijeva ili neredovita probava? Imamo prirodno rješenje za vas.

Muče vas zatvor, lijena crijeva ili neredovita probava? Imamo prirodno rješenje za vas.
  • Objavljeno: Utorak, 20.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Vjerojatno je svatko u životu iskusio barem kraće razdoblje neredovite probave. No kronično loša, usporena, neredovita probava i tvrda stolica mogu biti veliki problem i uzrok stalne nelagode.

Želite li besplatno isprobati Ortisan Forte Voćne Kocke i riješiti se zatvora preko noći? Posjetite Facebook stranicu portala CentarZdravlja i sudjelujte u nagradnom natječaju. Natječaj počinje 20.10.2020. u 19 sati!

Gotovo svaka druga žena i svaki treći muškarac pate od ovog poremećaja. Najčešći uzroci ove tegobe su suvremeni način života s ubrzanim tempom i mnogo stresa. Uz to, mnoge osobe previše sjede na poslu i kod kuće, a tjelesne aktivnosti svedene su na minimum. Redovitu probavu mogu poremetiti razne promijene u rutini: putovanja, mirovanje, buđenje i lijeganje u različito vrijeme, ali i bolest te loše životne navike kao što su pušenje i previše alkohola.

Također, golemu ulogu u dobroj probavi igra i prehrana. Mnogo ljudi jede neredovito i na brzinu. Hrana koju konzumiramo nerijetko je brza, industrijski obrađena te krcata nezdravim masnoćama, šećerom, soli i raznim aditivima. Često su to proizvodi od bijeloga brašna (kruh, peciva, tjestenina, kolači, keksi…) i škrobastih namirnica s malo vlakana (riža, krumpir). Zbog svega toga probavni sustav je preopterećen i često radi usporeno.

Posljedica toga su lijena crijeva - česti zatvori stolice koji mogu potrajati danima. Sve to prati jaki osjećaj nadutosti, nelagode, težine i pritiska u crijevima. Takvo dugotrajno stanje može rezultirati bolovima, grčevima i hemoroidima. Kod nekih osoba se zbog usporavanja metabolizma može doći i do nakupljanja kilograma.

Kao brza pomoć kod zatvora stolice pomoći će Ortisan Forte Voćne Kocke. Ortisan Forte Voćne kocke sadrže smokvu, rabarbaru, tamarind i kim:

  • rabarbara pomaže u olakšavanju pražnjenja crijeva
  • smokve doprinose normalnoj funkciji crijeva
  • tamarind potiče pražnjenje crijeva
  • kim pomaže smanjenju nadutosti

Dovoljno je pojesti jednu kockicu prije spavanja uz veliku čašu vode kako bi vam se oslobodio zatvor već ujutro nakon 8 sati.

Ortisan Forte Voćne Kocke namijenjene su za odrasle i djecu stariju od 12 godina, a mogu se uzimati uz ostale lijekove.

Uz Ortisan Forte Voćne Kocke preporučujemo zdravu i raznovrsnu prehranu s obiljem voća i povrća, mahunarki i integralnih žitarica koje će pomoći održati zdravu crijevnu mikrofloru i pravilno funkcioniranje crijeva.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti