Muška menopauza se može sigurno izliječiti testosteronskom terapijom

Muška menopauza se može sigurno izliječiti testosteronskom terapijom

Muška menopauza se može sigurno izliječiti testosteronskom terapijom
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muška menopauza, koja se ponovno ističe kao sindrom nedostatka testosterona, a utječe na jednog od pet muškaraca starijih od 50 godina, može se izliječiti.

Muškarci koji pate od menopauze mogu doživjeti umor, depresiju, debljanje, pomućene misli, gubitak libida i pamćenja te poremećaj spavanja, a sve je to uzrokovano opadanjem razine testosterona.

Znanstvenici ističu kako je strah koji traje već desetljećima, da podizanje razine testosterona povećava vjerojatnost raka prostate, doslovno mit.

Istraživanje, koje je kroz 15 godina pratilo zdravlje od gotovo 1.500 muškaraca liječenih u londonskom zdravstvenom centru, otkrilo je kako je ta zabrinutost zapravo neutemeljena.

Liječeni muškarci nisu imali veću vjerojatnost da će im se razviti rak za razliku od drugih muškaraca, a za povećanu razinu testosterona je utvrđeno kako na nekim drugim načinima i pomaže prostati.

Jedan od autora istraživanja dr. Malcolm Curruthers, s University Collegea London, ističe kako se negativni simptomi muške menopauze lako mogu spriječiti i liječiti.

"Smanjena razina testosterona ne samo da uzrokuje simptome koji mogu uništiti živote i ljubavne veze muškaraca koji su tek u četrdesetima, već je povezana s bolestima srca, dijabetesom i krhkim kostima," Top News prenosi izjavu istraživača.

"Neki ljudi ga čak povezuju i s Alzheimerovom bolesti," dodao je dr. Malcolm Curruthers.

Ranije ove godine, pjevač Robbie Williams (37. godina), šokirao je svoje obožavateljice zato jer je priznao da si ubrizgava testosteron kako bi poboljšao svoj seksualni nagon.

Putem injekcija možete biti osigurani i do šest mjeseci, a svakodnevni gelovi su također dostupni. Neki muškarci tvrde da imaju energiju kao da su 20 godina mlađi nakon što im je propisan tretman testosteronom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti