Muškarci gube više kilograma u muškom društvu

Muškarci gube više kilograma u muškom društvu

Muškarci gube više kilograma u muškom društvu
  • Objavljeno: Subota, 12.05.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci koji žele izgubiti na težini, trebaju početi s vježbanjem u muškom društvu, tvrde znanstvenici iz Velike Britanije.

Znanstvenici sa Sveučilišta Leeds Metropolitan su proveli istraživanje, koje je trajalo 12 tjedana, na muškarcima koji se rekreiraju u okruženju u kojima ima žena te na onima koji se rekreiraju u okruženju u kojima su sami muškarci.

Muškarci koji su vježbali u društvu muškaraca, su izgubili u prosjeku 6 kilograma, uključujući i one koji su propustili nekoliko treninga u tih 12 tjedana.

Muškarci koji su vježbali u društvu žena, izgubili su 50% manje kilograma.

"Moguće je da se muškarci osjećaju slobodnije kada vježbaju u društvu muškaraca", DailyMail prenosi izjavu voditelja istraživanja prof. Stevena Robertsona.

Prof. Robertson je dodao kako "mnogi muškarci priznaju kako se, kada vježbaju u samo u društvu muškaraca, puno više fokusiraju na vježbanje."

Znanstvenici još nisu utvrdili koji je točan razlog uspješnijeg gubitka kilograma. Također tvrde da istinitost rezultata ovog istraživanja možete i sami provjeriti. Probajte s oba oblika vježbanja pa ćete vidjeti koji je učinkovitiji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti