Muškarci priznaju da su žene puno bolje u "multi-taskingu"

Muškarci priznaju da su žene puno bolje u "multi-taskingu"

Muškarci priznaju da su žene puno bolje u "multi-taskingu"
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.10.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci su "napokon priznali" da su žene puno bolje od njih kada je u pitanju sposobnost istovremenog obavljanja više zadataka.

Istraživanje provedeno od strane jedne velike tvrtke koja se bavi opremom za čišćenje, otkrilo je kako se tri četvrtine muškaraca slaže da su žene uspješnije u obavljanju četiri ili više stvari u isto vrijeme, dok oni sami uspijevaju napraviti najviše dvije stvari, prenosi Top News.

Potpuno se slagalo s odgovorom i 98 posto žena, koje ističu kako se vješto mogu nositi s nekoliko zadataka u jednom trenutku, za razliku od njihovih partnera.

Jedna četvrtina muškaraca je izjavila da kada pokušaju raditi više od jedne stvari u isto vrijeme, na kraju naprave vrlo malo od bilo čega, a trećina je rekla kako na kraju nisu napravili ništa kako treba.

Istraživanje otkriva da kada je trebalo obaviti neki posao, žene su te koje će vjerojatnije zapeti do kraja bez pritužbi.

Samo 16 posto žena je izjavilo da bi zatražilo pomoć muškarca.

Više od dvije trećine žena je pripremalo hranu kod kuće za vrijeme dok je radilo druge kućanske poslove, a 68 posto ih je kombiniralo sitne popravke i čišćenje, za koje smatraju da im je bilo samo usput.

U prosjeku, većina žena obavlja četiri zadatka u isto vrijeme, s tim da četiri od pet žena tvrdi da u suprotnom nikad ništa ne bi stigle.

No isto je zanimljivo kako 69 posto žena tvrdi kako im partneri nikad ne pomažu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti