Muškarcima koji varaju prijeti srčani udar!

Muškarcima koji varaju prijeti srčani udar!

Muškarcima koji varaju prijeti srčani udar!
  • Objavljeno: Petak, 02.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Seks je, općenito govoreći, vrlo siguran za srce. Međutim, postoje rijetki slučajevi srčanog udara ili iznenadne boli na području srca tijekom seksa. Gotovo svi od tih slučajeva su stariji oženjeni muškarci koji varaju svoje žene s mlađim ženama.

Muškarci koji su oboljeli od koronarne bolesti srca ne moraju nužno biti dio ove skupine. Međutim, kada se bolovi na području srca jave tijekom ili nakon seksa, oni se gotovo uvijek javljaju kod starijih muškaraca koji varaju.

Za njih bi, tvrde znanstvenici, bilo sigurnije da višak energije potroše u teretani na pokretnoj traci.

U obdukcijskom izvješću 5559 slučajeva iznenadne smrti, 34 slučaja su uzrokovana tijekom seksualnog odnosa. Čak 75% njih su muškarci koji su varali svoje žene, u većini slučajeva, s mlađim ženama. Ostalih 25% je uzrokovano seksom nakon velikog konzumiranja alkohola ili teške hrane.

Iznenadna smrt tijekom seksa je izuzetno rijetka, ali kada se dogodi, najvjerojatnije je riječ o aferi. Porast apsolutnog rizika od iznenadne smrti se javlja s dodatnim jednim satom seksualne aktivnosti kod muškaraca koji već pate od srčanih tegoba.

Znači li to je za muško srce varanje ipak preveliki pothvat?

Varanje je situacija u kojoj se uzbuđenje značajno povećava. Istraživanja pokazuju da situacija koja značajno povećava uzbuđenje, otkucaje srca i krvni tlak može uzrokovati srčani udar. Dakle, doista postoje znanstveni dokazi koji potkrijepljuju činjenicu da je vjernost zdrava.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti