Najava serije predavanja Kretanjem do zdravlja

Najava serije predavanja Kretanjem do zdravlja

Najava serije predavanja Kretanjem do zdravlja
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

KRETANJEM DO ZDRAVLJA moto je koji promovira Društvo športske rekreakcije Aktivan život s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života. Na žalost, kroz godine, sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. DŠR Aktivan život pokušava svojim akcijama sve više ukazati na važnost bilo kakve tjelesne aktivnosti. Poražavajuća je činjenica da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, prema posljednjim istraživanjima 79 posto muškaraca i 49 posto žena ima prekomjernu težinu odnosno debljinu.

S obzirom na takve poražavajuće podatke DŠR Aktivan život organizira seriju od 4 predavanja i radionicu pod motom KRETANJEM DO ZDRAVLJA. Ulaz na sva predavanja, kao i radionicu je besplatan. Predavanja će se održati u Planinarskom društvu „Zagreb-Matica", Frane Petrića 4/II kat, prema slijedećem rasporedu:

19.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Važnost sportske rekreacije u svakodnevnom životu
Saznajte koji su pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizičko zdravlje.  Predavanje će održati Dr. Ivo Belan, autor knjige Jogging, a gošća predavanja biti će Iris Bostjančić, članica Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mount Everest. Usponom na Mount Everest 2009. godine, Darija i Iris Bostjančić postale su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.

26.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Od jogginga do maratona
Predavanje je namijenjeno svim osobama koje se bave ili se tek žele početi baviti trčanjem. Predavanje će održati Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba.

02.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Sportske ozljede koljena
Uz sve dobrobiti koje imamo od pojačane tjelesne aktivnosti ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najčešće sportske ozljede koljena, kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti. Predavanje će održati dr.med. Pavao Vlahek, autor knjige Cestovno trčanje.

16.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Prehrana sportaša
Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? Što je dehidracija i kako je spriječiti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali - kada, kako i koliko ih konzumirati? Predavanje će održati dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing. bioteh.

Da ne bi sve ostalo na priči između trećeg i četvrtog predavanja održat će se radionica Zagrijavanje i istezanje i to u subotu, 12.6.2010. od 13:30 do 15:30 sati u fitness centru Vita Fitness & Spa na Jadranskoj avenija 2B u Zagrebu. Obucite se sportski, dođite na radionicu i naučite se ispravno zagrijavati i istezati uz predavača Deana Mistura, sportskog fizioterapauta i njegovog gosta Dejana Patrčevića, hrvatskog PRO Ironman triatlonca.

Sva predavanja prethode velikoj Kros utrci VOLIM TRČANJE koja će se održati 22. lipnja 2010. u 10 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Više informacija možete dobiti na www.volim-trcanje.net ili kod osobe zadužene za odnose s javnošću Nade Vucić ( nada.vucic@gmail.com ili 091/525 6335).

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti