Najbolja oprema za kućnu teretanu

Najbolja oprema za kućnu teretanu

Najbolja oprema za kućnu teretanu
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vježba je izuzetno korisno za cijelo tijelo, pomaže u sagorijevanju kalorija, štiti od raznih bolesti i pozitivno djeluje na raspoloženje. U nedostatku vremena za odlazak u teretanu, donosimo popis najboljih sprava i pomagala za teretanu koju možete napraviti u kutu sobe.

Uže za preskakanje

Preskakanje užeta je jedan od najjeftinijih alata za vježbanje u kući ili na otvorenom. Preskakanjem trošite puno kalorija i sprječavate nakupljanje masnoće u tijelu. Ovaj način vježbanja jača trbušne i leđne mišiće i mišiće nogu. U samo 15 minuta možete sagorjeti i do 200 kalorija, što je jednako satu hodanja ili pola sata trčanja.

Provjerite zašto je preskakanje užeta najbolja vježba!

Girje i utezi

Girje su okrugli utezi s jednom ručkom i služe za jačanje leđa, ruku, nogu i trbušnih mišića. Utezi mogu biti različitih oblika, veličina i težine, i također jačaju cijelo tijelo.

Sprava za veslanje

Veslanje povećava kondiciju i procjenjuje se da djeluje na 84% mišića u tijelu. Veslanje se preporuča i starijim osobama, a troši i do 1000 kalorija po satu.

Sobni bicikl

Možete kupiti sklopivi sobni bicikl. Aktivira cijelo tijelo, održava kondiciju, stimulira srce, jača trbuh, leđa i stražnjicu.

Eliptični trenažer ili orbitrek

Ove sprave su idealne za aerobne treninge i ne opterećuju zglobove. Ovim načinom vježbanja jačate trbuh, leđa, stražnjicu i srce.

Traka za trčanje

Traka za trčanje može također poslužiti i za hodanje. Iako joj cijena nije niska, jeftinija je nego plaćanje mjesečne članarine u teretani. Traka za trčanje prati brzinu i vrijeme, otkucaje srca i potrošnju kalorija. Vježbajući na traci možete zategnuti mišiće cijelog tijela i potaknuti cirkulaciju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti