Najbolje ljetne frizure

Najbolje ljetne frizure

Najbolje ljetne frizure
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.06.2017.
  • Broj pregleda: 1.768
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Iako bi najbolje bilo ošišati se na kratko i skratiti muke oko sušenja i pranja kose, nekima to ipak nije ni na kraj pameti. Sigurno ste dugo čekali da vam kosa naraste do željene dužine i sada ju ne mislite šišati ni pod koju cijenu. Pogotovo pred ljeto kada sunce radi prekrasne prirodne pramenove, a more kroji savršene valove u kosi. No, ima i onih kojima smeta konstantno mokra kosa i svjesni su da će lakše izdržati ljetne vrućine ako maknu kosu s lica i vrata.

Dugu kosu možete ukrotiti na bezbroj načina, a prije toga ju valja zaštititi od vanjskih štetnih utjecaja. Na plaži može poslužiti i obična krema za sunčanje, dok ju je kod kuće najbolje mazati kokosovim, jojobinim ili maslinovim uljem. Ako ste na moru, uljem mažite kosu svaki dan nakon kupanja. Ostavite da djeluje oko 30 minuta, a potom operite kosu kao i obično.

Osim mazanja raznih preparata preporuka je, nakon kupanja u moru ili bazenu, kosu isprati običnom vodom. Time ćemo spriječiti njezino isušivanje i poštedjeti ju šišanja. Kosu također možete zaštititi kapom ili šeširom. Na tržištu postoje i razni specijalizirani proizvodi sa UV zaštitom koji njeguju i štite kosu.

Kosu možete zaštititi i raznim frizurama, koje mogu spriječiti močenje kose, ali i nepotrebno znojenje uzrokovano raspuštenom kosom. Osim toga, lijepo izgledaju.

Pogledajte video s 10 jednostavnih ljetnih frizura i odaberite onu koja vam se najviše sviđa:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti