Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!

Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!

Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Gotovo dvije trećine žena uništi najlonke već nakon prvog nošenja. Ovisno o mjestu gdje su pukle, ili se krpaju npr. lakom za nokte ili završe u smeću, pokazalo je istraživanje.

Svaka žena zna koliko puta je oštetila nove najlonke zbog suhe kože na rukama, noktiju, nakita i sl. A najlonke nisu dobre ako ne izgledaju savršeno na nogama. Nije svejedno kako ćete ih birati u trgovini ili navlačiti na noge pa evo nekoliko savjeta da odaberete bolje najlonke koje će vam duže trajati.

Kao prvo, prilikom kupovine provjerite na kutiji je li to vaša veličina, po tablici visine i kilaže. Mnoge žene pogriješe pa uzmu premalene ili prevelike. Ako su male, brzo će puknuti, a ako su prevelike, neće izgledati lijepo na nogama jer će se stvarati nabori.

Prije oblačenja svakako dobro namažite losionom ruke i noge kako bi bile glatke i ne bi oštetile osjetljive niti najlonki. Prije oblačenja s ruku maknite sav nakit i sat da ne zapnu i rasparaju najlonke, a dobro provjerite imate li puknuti nokat ili tvrdu kožicu oko noktiju jer i ona može oštetiti niti.

Prije nego ih počnete navlačiti na noge, zarolajte ih od gaćica prema prstima da biste ih lakše obukli. Ne žurite, polako ih vucite prema gore da se ne bi rasparale.

Rukama lagano provjerite kako stoje, da se ne bi zarolale oko nogu. U tom slučaju osjetit ćete neko neobično zatezanje. Prije oblačenja cipela provjerite je li unutrašnjost cipele glatka ili postoji nešto što bi moglo oštetiti najlonke.

Ako malo puknu na mjestu koje nije jasno vidljivo, npr. na peti ili ispod suknje, posegnite za prozirnim lakom za nokte kako se pukotina ne bi širila dalje.

Zamrzavanje čuva najlonke

Stilistica Denise Caldwell kaže kako zamrzavanje čuva boju najlonki, sprječava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se znaju zalijepiti. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod onih mrežastih.

Kako bi postale otpornije na trganje, treba ih namočiti u vodu, staviti u zamrzivač prije prvog nošenja i ostaviti preko noći.

Temperature ispod nule navodno jačaju tkaninu. Hladnoća tako djeluje na molekule u nitima pa nakon odleđivanja i vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije na oštećenja.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti