Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!

Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!

Najlonke iz zamrzivača duže traju, a ovi trikovi će pomoći da se ne trgaju!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Gotovo dvije trećine žena uništi najlonke već nakon prvog nošenja. Ovisno o mjestu gdje su pukle, ili se krpaju npr. lakom za nokte ili završe u smeću, pokazalo je istraživanje.

Svaka žena zna koliko puta je oštetila nove najlonke zbog suhe kože na rukama, noktiju, nakita i sl. A najlonke nisu dobre ako ne izgledaju savršeno na nogama. Nije svejedno kako ćete ih birati u trgovini ili navlačiti na noge pa evo nekoliko savjeta da odaberete bolje najlonke koje će vam duže trajati.

Kao prvo, prilikom kupovine provjerite na kutiji je li to vaša veličina, po tablici visine i kilaže. Mnoge žene pogriješe pa uzmu premalene ili prevelike. Ako su male, brzo će puknuti, a ako su prevelike, neće izgledati lijepo na nogama jer će se stvarati nabori.

Prije oblačenja svakako dobro namažite losionom ruke i noge kako bi bile glatke i ne bi oštetile osjetljive niti najlonki. Prije oblačenja s ruku maknite sav nakit i sat da ne zapnu i rasparaju najlonke, a dobro provjerite imate li puknuti nokat ili tvrdu kožicu oko noktiju jer i ona može oštetiti niti.

Prije nego ih počnete navlačiti na noge, zarolajte ih od gaćica prema prstima da biste ih lakše obukli. Ne žurite, polako ih vucite prema gore da se ne bi rasparale.

Rukama lagano provjerite kako stoje, da se ne bi zarolale oko nogu. U tom slučaju osjetit ćete neko neobično zatezanje. Prije oblačenja cipela provjerite je li unutrašnjost cipele glatka ili postoji nešto što bi moglo oštetiti najlonke.

Ako malo puknu na mjestu koje nije jasno vidljivo, npr. na peti ili ispod suknje, posegnite za prozirnim lakom za nokte kako se pukotina ne bi širila dalje.

Zamrzavanje čuva najlonke

Stilistica Denise Caldwell kaže kako zamrzavanje čuva boju najlonki, sprječava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se znaju zalijepiti. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod onih mrežastih.

Kako bi postale otpornije na trganje, treba ih namočiti u vodu, staviti u zamrzivač prije prvog nošenja i ostaviti preko noći.

Temperature ispod nule navodno jačaju tkaninu. Hladnoća tako djeluje na molekule u nitima pa nakon odleđivanja i vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije na oštećenja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti