Najprljavija mjesta u hotelskim sobama

Najprljavija mjesta u hotelskim sobama

Najprljavija mjesta u hotelskim sobama
  • Objavljeno: Srijeda, 20.06.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Turistička sezona je stigla, a to znači da je vrijeme za putovanja. Veliki broj ljudi traži smještaj, a u izbor ulaze i hotelske sobe.

Jedna od najprljavijih stvari koja se nalazi u hotelskim sobama će vas vjerojatno iznenaditi. To nije krevet niti kvaka na vratima, već daljinski upravljač!

Američki znanstvenici sa Sveučilišta Houston su uzimali uzorke s 19 površina u većem broju hotelskih soba. Nakon toga su uspoređivali razinu onečišćenja površina i prisutnost fekalnih bakterija.

Bakterije su bile prisutne na 81% površina, ali najprljavija mjesta su daljinski upravljač i prekidač na svjetlosnim lampama, gdje su znanstvenici pronašli fekalne bakterije, a najčišći dio sobe je krevet.

Čistačica za vrijeme radnog vremena u prosjeku očisti 14 do 16 soba, što znači da jednu sobu čisti oko 30 minuta. Stručnjaci ističu kako bi ovo istraživanje moglo pomoći kod shvaćanja važnosti čišćenja svakog dijela sobe.

Spužve i krpe koje čistačice koriste također sadrže veliku količinu bakterija, a putem čišćenja bakterije prenose iz sobe u sobu.

Iako je ovo malo istraživanje, znanstvenici tvrde da rezultati trebaju potaknuti promjene kod čišćenja soba te da se smanji broj soba koje čistačica očisti tijekom smjene, kako bi imala više vremena za kvalitetno čišćenje.

Ovi rezultati su prezentirani na medicinskoj konferenciji. Trebaju se smatrati preliminarnima jer još uvijek nisu ocijenjeni od strane vanjskih stručnjaka.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti