Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako vas topliji dani motiviraju da počnete paziti na prehranu i dovedete se u formu, onda svakako želite povećati unos namirnica koje će vam u tome pomoći.

Neke namirnice uistinu mogu pospješiti mršavljenje jer ubrzavaju metabolizam i potiču tijelo da potroši pohranjene masti. Saznajte što sve usporava metabolizam!

Citrusno voće

Odličan je izvor vitamina C koji pospješuje sagorijevanje masti. Dnevno vam treba oko 60 miligrama vitamina C, ali ako povećate unos na 500 miligrama, tijelo će masti tijekom vježbanja trošiti čak 39% brže.

Bobičasto voće

Bobičasto voće je odličan izvor vlakana. Vaš probavni sustav radi intenzivnije kada povećate unos vlakana, što znači da će trošiti više kalorija. Također, vlakna na sebe vežu masti pa će one kroz vaš probavni sustav puno lakše proći.

Nemasni proteini

Piletina, govedina ili puretina su odlične za ubrzanje metabolizma i povećanje potrošnje masti. Istraživanja su pokazala da povećanje unosa proteina smanjuje ukupan dnevni unos kalorija. Samo pripazite da odaberete nemasne dijelove mesa.

Češnjak

On je uistinu čudesan. Jača imunitet, štiti od prijevremenog starenja i smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti. Dodajte češnjak u svoju prehranu i pospješit ćete potrošnju kalorija tokom cijelog dana, čak i u fazi mirovanja.

Otkrijte kako možete ubrzati metabolizam za samo jedan dan!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti