Narcisoidni muškarci više privlače žene?

Narcisoidni muškarci više privlače žene?

Narcisoidni muškarci više privlače žene?
  • Objavljeno: Subota, 01.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarci s visokom razinom narcisoidnosti - nerealno pozitivno mišljenje o samom sebi - u većoj mjeri privlače žene, otkrili su znanstvenici iz Njemačke.

Znanstvenici su mjerili razinu narcisoidnosti kod 61 muškaraca, prosječne dobi od 25 godina. Fokusirali smo se na narcisoidnost kao na vrlinu, a ne manu, izjavio je voditelj istraživanja prof. Michael Dufner te je dodao kako svi smo pomalo narcisoidni, ali kod nekih je ta osobina izraženija.

Muškarci su potom prilazili ženama na ulici i pokušali od njih dobiti kontakt, bilo da je broj mobitela ili telefona, email ili pak kontakt putem društvenih mreža. Znanstvenici su cijelo vrijeme promatrali njihovo ponašanje i pristup ženama.

Muškarci su u prosjeku ostvarili pristup kod 23 žene. Ipak, narcisoidni muškarci su nakon ostvarenog pristupa češće dobili i njihov kontakt.

Ovaj učinak nije bio posljedica visokog samopouzdanja, već isključivo narcisoidnosti. Što je razina narcisoidnosti bila veća, to su oni lakše dobili kontakt od žena.

Za narcisoidne muškarce, ali i žene koje privlače takvi muškarci, ovo je dobra vijest. Narcisoidni muškarci su tijekom pristupa šarmantniji i pristupačniji, ali nisu za ozbiljnije veze, ističu znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Personality and Social Psychology Bulletin.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti