Neka vaši treninzi postanu brži i djelotvorniji!

Neka vaši treninzi postanu brži i djelotvorniji!

Neka vaši treninzi postanu brži i djelotvorniji!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.09.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U savršenom svijetu biste svoj ritual vježbanja mogli i stigli odraditi svaki dan. No, to vrlo često nije moguće. No, uvijek možete odvojiti 15 minuta vježbanja. Ako ih iskoristite maksimalno, to će biti sasvim dovoljno da izgradite mišiće i smanjite postotak masnog tkiva.

Koristite utege

Ako želite smanjiti broj ponavljanja neke vježbe, a istovremeno želite da ona ostane jednako učinkovita, koristite utege. S utezima možete napraviti dvostruko manje nekih vježbi, a da rezultat bude isti. Kada primijetite da vam je izvođenje vježbi s utezima postalo prelagano, uzmite teže utege i riješit ćete problem. Izvodit ćete isti broj ponavljanja, a tijelo će i dalje biti pod jednakim naporom.

Obratite pažnju na donji dio tijela

Čučnjevi i iskoraci su savršeni za donji dio tijela. Na donjem dijelu tijela se nalaze najveći i najmoćniji mišići i oni, u usporedbi s drugim mišićima, troše više kalorija. Osobe, koje imaju najveći postotak mišića na području donjeg dijela tijela, imaju najmanji postotak visceralnog masnog tkiva. Većina vježbi za donji dio tijela, pogotovo iskoraci i čučnjevi, ujedno aktiviraju i mišiće trupa, što je dobitna kombinacija za brz trening.

Obratite pažnju na mišiće trbuha

Ako želite da tih 15 minuta bude što učinkovitije, trebate raditi vježbe koje aktiviraju mišiće trbuha. Ako si ti mišići slabi, nepravilno ćete se držati i imat ćete problema kod podizanja bilo kakvog težeg tereta. Za mišiće trbuha su odlične sve vježbe koje vam otežavaju odražavanje ravnoteže tijela. Čak i pravilno držanje, naročito ako na to niste navikli, napreže mišiće trbuha.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti