Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Novi rezultati kampanje za rano otkrivanje raka testisa Počeši s razlogom

Novi rezultati kampanje za rano otkrivanje raka testisa Počeši s razlogom

Novi rezultati kampanje za rano otkrivanje raka testisa Počeši s razlogom
  • Objavljeno: Utorak, 24.10.2017.
  • Broj pregleda: 86
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva Počeši s razlogom za rano otkrivanje raka testisa i ove godine bilježi uspjeh u broju spašenih života. I ovogodišnje aktivnosti kampanje potaknule su muškarce na važnost samopregleda i odlaska urologu za rano otkrivanje raka testisa.

Dokaz tome su 43 novo otkrivena slučaja raka testisau drugoj godini kampanje. To znači da je od lansiranja kampanje u 2016. godini kod ukupno 89 muškaraca rak testisa otkriven u ranoj fazi čime je omogućeno i učinkovitije liječenje bolesnika.

Rezultate ovogodišnjih aktivnosti kampanje Počeši s razlogom komentirala je i dr. Marija Gamulin, voditeljica Referentnog centra Ministarstva zdravlja za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora i v. d. voditeljice Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb: „Izuzetno smo zadovoljni što je kampanja i ove godine izazvala veliki interes muškaraca i primjećujemo kako ih se sve više odlučuje na odlazak urologu kada uoče promjene na testisima. Upravo smo zbog toga omogućili uspješno liječenje kod 89 muškarca kojima je rak testisa otkriven u ranoj fazi. To pokazuje da samo kontinuirana edukacija, bolja informiranost o raku testisa i važnosti samopregleda mogu dugoročno doprinijeti manjem broju oboljelih muškaraca u fazi uznapredovale bolesti i time većoj stopi izlječenja.“

Donacija i aktivnosti u sklopu kampanje

Ožujsko pivo je u sklopu ove kampanje doniralo 500.000 kuna Referentnom centru Ministarstva zdravlja za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora čime je centar opremljen medicinskom opremom s ciljem poboljšanja kvalitete liječenja bolesnika s rakom testisa.

Osim toga, unazad dvije godine su provedene četiri javnozdravstvene akcije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Slavonskom brodu s ciljem pružanja direktnog kontakta javnosti s vodećim liječnicima KBC-a Zagreb. S radom i dalje djeluje Telefonsko savjetovalište pri Odjelu za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb, u sklopu kojeg su liječnici Odjela za urogenitalne tumore Klinike za onkologiju KBC-a bili dostupni javnosti za sva dodatna pitanja o raku testisa te samopregledu kao prvom važnom koraku prema uspješnijem liječenju. Aktivna je i internetska stranica kampanje www.pocesisrazlogom.com na kojoj se mogu pronaći sve informacije o samopregledu testisa i raku testisa.

Veliki uspjeh i vrijednost ove kampanje potvrdila je i struka. Kampanja Počeši s razlogom, osim što je osvojila najprestižniju nagradu na ovogodišnjim Danima komunikacija – Effie, prošlogodišnja kampanja je ušla u finale međunarodnog europskog Effie natjecanja i tako postigla značajan uspjeh i posebno priznanje na području marketinških komunikacija u Europi.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti