Odobrili lijek za ravnanje penisa

Odobrili lijek za ravnanje penisa

Odobrili lijek za ravnanje penisa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.02.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Muškarce koje je zahvatila Peyronieva bolest ili zakrivljenost penisa prate neugodni simptomi boli pri erekciji, gubitak kvalitete erekcije te otežana ili nemoguća penetracija. Lijek koji pomaže kod ukočenosti šake daje nadu i za njih.

Novi lijek za liječenje ukočenih savijenih prstiju mogao bi pomoći i osobama koje pate od stanja savinutog penisa. Pfizerov lijek Xiaflex namijenjen je samo za ukočenost šake, no mogao bi pružiti željeni učinak i za one koji pate od Peyronieve bolesti - teško izlječivog stanja pri kojem se penis trajno i bolno savija.

"To je vrlo frustrirajuća bolest koja pogađa muškarce u najboljim godinama uzrokujući bol, ponekad erektilnu disfunkciju te stvara ozbiljne zapreke seksualnom odnosu", rekao je dr. Robert Davis, profesor urologije na Sveučilištu Rochester.

Lijek je odobren od strane američke Agencije za hranu i lijekove no isključivo za stanje savinute šake. Na sugestije da je Xiaflex djelotvoran i za oboljele od Peyronieve bolesti, proizvođač lijeka Auxilium Pharmaceuticals, Inc. napominje da zbog sigurnosnih razloga obeshrabruju upotrebu Xiaflexa za liječenje Peyronie.

I kod Peyronieve bolesti i 'sindroma kandže', klinički poznatog kao Dupuytrenova kontraktura, dolazi do pretjeranog nagomilavanja kolagena koji onemogućava normalnu pokretljivost i funkciju ruke i penisa.

Xiaflex se ubrizgava putem injekcija u pogođeno područje gdje urušava nagomilane tvorevine kolagena i omogućuje bolju pokretljivost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti