Održan 5. tjedan zdravlja i vitkosti u Body Creator centrima

Održan 5. tjedan zdravlja i vitkosti u Body Creator centrima

Održan 5. tjedan zdravlja i vitkosti u Body Creator centrima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema posljednjim istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization) Hrvati se nalaze na devetom mjestu popisa najdebljih nacija. Čak 61,4 posto hrvatske populacije ima prekomjernu težinu ili su pretili, odnosno svrstavaju se u skupinu onih kojima abnormalno ili pretjerano nakupljanje masnog tkiva predstavlja veliki rizik za zdravlje. Najčešće se kao pokazatelj ovog poremećaja uzima tzv. indeks tjelesne mase ili Body Mass Index, koji prelazi brojku 25 za prekomjernu tjelesnu masu ili 30 za pretilost, a on može rezultirati nizom kroničnih bolesti poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti ili čak pojavom raka.

Svjesni postojanja ovog velikog problema u Hrvata, centri za zdravo mršavljenje i preoblikovanje ženskog tijela Body Creator su u centrima diljem Hrvatske od 08. do 14. ožujka organizirali 5. po redu Tjedan vitkosti i zdravlja, kako bi se građane educiralo o tome kako izbjeći zamku ulaska u krug osoba s prekomjernom tjelesnom masom ili čak pretilih osoba te ih se upoznalo sa najzdravijim i najpotpunijim skupom koraka koje valja poduzeti, kada je problem već uzeo maha i ugrozio zdravlje.

Tijekom Tjedna zdravlja i vitkosti u Body Creator centrima su tako za građane organizirana potpuno besplatna mjerenja poput vitaminsko-mineralnog statusa ili mjerenja šećera u krvi te predavanja stručnjaka povezanih sa problemom pretilosti poput nutricionista i psihologa.

Posjetitelji su tako saznali zašto se debljina smatra pošasti 21. stoljeća, koji su uzroci i posljedice emocionalnog konzumiranja hrane, zašto je detoksikacija bitna za zdravlje i normalno održavanje tjelesne mase te koje sve dijagnostičke pretrage mogu ukazati na stupanj problema prekomjerne tjelesne mase i pretilosti i dovesti do najbolje moguće strategije rješavanja tih problema. Najveći interes za zdravu vitkost ove su godine pokazali građani Varaždina.

Osim edukativnog sadržaja Tjedna zdravlja i vitkosti, zainteresirani su se tijekom cijelog tjedna mogli upoznati i sa metodom koja se u rješavanju viška kilograma ili pretilosti koristi u Body Creator centrima. Ona obuhvaća kombinaciju pravilnih i zdravih prehrambenih navika, aktivnu vježbu te niz pasivnih tretmana, a prvenstveno je usmjerena na zdravlje klijenata, a zatim i na estetsku dimenziju ovih problema. Zainteresirani su tijekom cijelog Tjedna dolazili na stručnu Body Creatorovu analizu tijela te su mogli besplatno isprobati i vježbanje u specifičnim Body Creatorovim termo-kapsulama te tretman u infra-crvenoj sauni. Body Creatorova analiza tijela, koja je početak borbe sa prekomjernom tjelesnom masom i pretilošću, namijenjena je što preciznijem detektiranju problema, a sve kako bi se sklopio najprikladniji program njegova tretiranja na individualnoj osnovi. Analiza, osim standardnog mjerenja kilaže i obujma tijela, obuhvaća definiranje stanja tkiva, određivanje odnosa masnog i nemasnog tkiva u tijelu, određivanje postotka vode u tijelu, bazalnog metabolizma, određivanje točnog stupnja celulita pomoću snimke celulita kontakt-termografijom te neizostavan razgovor sa klijenticom putem kojeg se nastoje ustanoviti želje klijentice po pitanju njenog fizičkog izgleda, zatim njezin stil života, određena zdravstvena stanja ili tegobe, koje bi mogle imati utjecaj na tijek tretmana. Asistentice Body Creatora se na analizi tijela kako bi dale konkretnu dijagnozu služe nekim dijagnostičkim aparatima i testovima. Primjerice nerazmjeran odnos masnog i nemasnog tkiva osobe te pretjerano zadržavanje vode u tijelu može se otkriti posebnim vagama, tzv. body analizatorima. Ako klijentica najvećim problemom smatra celulit, prije njegovog tretiranja treba odrediti koje su točno zone najkritičnije i u kojem je celulit stadiju. To je moguće saznati pomoću fotografije celulita učinjene termografskim snimanjem posebnim aparatom za kontakt-termografiju. Kako bi se došlo do savršenog prehrambenog programa, važno je razgovorom s nutricionistom točno odrediti što je dobro, a što loše u dosadašnjim prehrambenim navikama osobe, a zatim odgovarajućim aparatom i izmjeriti njen vitaminsko-mineralni status ili obaviti test intolerancije na hranu. Možda je upravo u nedostatku ili nepodnošenju određenih tvari uzrok pretjeranog nakupljanja masnog tkiva.

Točno dijagnosticiranje kritičnih zona je od najveće važnosti za njihovo pravilno tretiranje! Nije isto tretirati klijenticu koja ima problema s venama i onu koja ih nema, onu koja ima visok ili nizak krvni tlak, ... Ono što Body Creator čini stručnjakom za zdravlje i vitkost je profesionalan i temeljit pristup svemu čime se bavimo. Body Creator centrima nije cilj samo prodati tretman, nego postići kod svake klijentice najbolje moguće rezultate, na najprimjereniji način i bez ikakvih posljedica na njihovo zdravlje.

Body Creator centri:
 HR  Zagreb, Vodnikova 8, Tel. 01 4812 571
   Zagreb, Vrbani, Listopadska 11, Tel. 01 3873 913
   Zagreb, Dubrava 44, Tel. 01 2910 976
   Zaprešić, B. A. Krčelića 8, Tel. 01 3356 767
   Varaždin, Koprivnička 12, Tel. 042 232 722

BiH    Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII 49b, Tel. +387 (0)51 230 990
SLO   Koper, Cesta na Markovec 1b, Tel. +386 (0)5 9091 570

www.bodycreator.com
info@bodycreator.com

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti