Omega 3 masne kiseline ublažavaju stres

Omega 3 masne kiseline ublažavaju stres

Omega 3 masne kiseline ublažavaju stres
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Američki znanstvenici otkrivaju da riblje ulje može zaštititi od negativnog djelovanja stresa na srce, i to zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama.

"U današnje vrijeme stres je postao normalan dio svakodnevice", izjavio je voditelj istraživanja prof. Jason Carter i dodao je kako "uz sve to nam ne idu u prilog prehrambene navike koje naše tijelo stavljaju pod još veći stres."

U istraživanju, objavljenom u American Journal of Physiology, je sudjelovalo 67 osoba s normalnom razinom krvnom tlaka. Sudionici su u razdoblju od 8 tjedana svakodnevno uzimali 9 grama suplemenata ribljeg ulja.

Provjerite koji simptomi upućuju na manjak omega 3 masnih kiselina!

Na kraju istraživanja znanstvenici su radili različite testove, uključujući mjerenje razine krvnog tlaka i broj otkucaja srca. Rezultati testova su pokazali da suplementi smanjuju razinu kortizola u tijelu, reguliraju razinu otkucaja srca i smanjuju razinu slobodnih radikala.

Znanstvenici nisu primijetili nikakav učinak na razinu krvnog tlaka. Ovi rezultati upućuju da riblje ulje ima odličan učinak na zdravlje i smanjuje štetno djelovanje stresa na organizam.

Prethodna istraživanja su pokazala da stres povećava rizik od nastanka kronične upale u tijelu koja je jedan od vodećih uzročnika raznih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, bolesti srca i krvožilnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti