Optical Express - oslobodite se naočala i leća

Optical Express - oslobodite se naočala i leća

Optical Express - oslobodite se naočala i leća
  • Objavljeno: Utorak, 19.09.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

U današnjem svijetu, gdje su vizualni dojmovi iznimno važni, oči su prozor u naš svijet. Kvaliteta našeg vida može značajno utjecati na našu svakodnevnicu, ali srećom, postoji mjesto gdje možete pronaći vrhunsku skrb i profesionalnost kada je riječ o korekciji vida i očnim zahvatima.

Zamjena očne leće - što je to i koje su sve razlike u lećama?

Jedan od čestih postupaka koji se često izvodi kod pacijenata u zrelijoj dobi je zamjena očne leće, što može biti korisno za rješavanje problema poput kratkovidnosti, astigmatizma, starovidnosti ili dalekovidnosti. Također se primjenjuje kod pacijenata s kataraktom, poznatom kao siva mrena, kako bi im se omogućilo jasnije viđenje svijeta oko sebe.

Postoje dvije glavne vrste operacija zamjene očne leće, i liječnici obično preporučuju određeni postupak ovisno o potrebama svakog pacijenta. Prva metoda je refrakcijska zamjena očne leće (RLE), dok je druga metoda ugradnja intraokularne leće (IOL) za ispravak kratkovidnosti, poznata kao Phakic intraocular lens (Phakic IOL).

Danas se operacije ugradnje leće u suvremenim klinikama izvode ambulantno, dakle pacijent dolazi na zahvat i nakon njega odlazi na kućno liječenje. Operacija je u potpunosti bezbolna, obavlja se u lokalnoj anesteziji kapljicama, a sam zahvat obično traje 15-30 minuta.

Laserska korekcija vida - najbolji rezultati uz iDesign sustav

Više od 50% odraslih osoba širom svijeta suočava se sa nekim oblikom dioptrije, a problemi sa vidom mogu se pojaviti u bilo kojem životnom dobu. No, umjesto da se oslanjate na optička pomagala, laserska korekcija vida postala je najučinkovitije rješenje za trajno poboljšanje vida. Ako ste već umorni od naočala koje se neprestano magle, skliznu s nosa ili leće koje izazivaju nelagodu nakon dugog nošenja, laserska korekcija vida mogla bi biti odgovor na vaše probleme.

Važno je napomenuti da laserski zahvat ispravlja samo dioptriju na površini oka, dok se očni živac i mrežnica, odgovorni za vid, nalaze duboko u oku. Stoga je laserska korekcija vida siguran postupak bez trajnih posljedica ili negativnih efekata, a pritom je potpuno bezbolna i traje svega nekoliko sekundi. Pravilan početak laserske korekcije vida uključuje temeljitu konzultaciju, pripremne pretrage i detaljan razgovor s oftalmologom kako bi se odredilo koja metoda bi bila najbolja za vas. Iako su PRK i LASIK površinski postupci koji su vrlo sigurni i štede tkivo rožnice, postoperativni oporavak može varirati između ove dvije metode. Kod PRK metode, potpuni oporavak vida očekuje se za nekoliko tjedana.

Optical Express - vodeći europski centar za korekciju vida

S više od 2.500.000 izvedenih operacija u Europi, Optical Express je dokazao svoju izvrsnost. Osim Velike Britanije i Njemačke, Optical Express je dostupan i u Zagrebu, na adresi Strojarska 18. Ova poliklinika je jedina na ovim područjima koja koristi vodeću iDesign dijagnostičku tehnologiju, a čak i NASA i NATO odobravaju ovaj centar za lasersku korekciju vida za svoje astronaute i pilote.

Laserska korekcija vida se obično provodi kroz već navedene dvije glavne metode - PRK i LASIK. U klinici Optical Express, obje metode mogu biti dodatno poboljšane uz pomoć iDesign dijagnostičkog uređaja, koji je u stanju detektirati i najmanje nepravilnosti oka. Ovaj sustav postavlja Optical Express kao lidera u laserskoj korekciji vida, nudeći pacijentima najbolje što tehnologija može ponuditi.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti