Orašasti plodovi za dulji život

Orašasti plodovi za dulji život

Orašasti plodovi za dulji život
  • Objavljeno: Petak, 22.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nakon tridesetogodišnjeg proučavanja prehrambenih navika i cjelokupnog životnog stila kod više od 100000 osoba, američki znanstvenici su ustanovili da orašasti plodovi mogu produljiti životni vijek.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje svakodnevno konzumiraju orašaste plodove, imaju manji postotak masti i za 29% manji rizik od nastanka smrti uzrokovane srčanim bolestima.

Prethodna istraživanja su pokazala da orašasti plodovi štite od srčanih bolesti, raka i dijabetesa tipa 2. No, ovo je prvo istraživanje koje daje uvjerljive dokaze da orašasti plodovi produljuju život.

"Nismo potpuno sigurni u razlog ljekovite moći orašastih plodova", izjavio je voditelj istraživanja prof. Charles S. Fuchs i dodao kako "nismo otkrili značajne razlike među vrstama orašastih plodova, stoga slobodno možete grickati one koji su vama najdraži."

Ako niste u mogućnosti orašaste plodove jesti svakodnevno, jedite ih barem nekoliko puta mjesečno jer ćete na taj način rizik od prijevremene smrti smanjiti za 7%.

Za najbolji rezultat orašaste plodove dodajte u smoothie jer će na taj način tijelo puno prije početi s apsorpcijom hranjivih tvari, prenosi Prevention.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti