Orasi za prevenciju dijabetesa

Orasi za prevenciju dijabetesa

Orasi za prevenciju dijabetesa
  • Objavljeno: Petak, 12.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje američkih znanstvenika otkriva da orasi mogu smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Rezultati istraživanja, koji su objavljeni u časopisu The Journal of Nutrition, potvrđuju da su orasi odličan izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje su se pokazale uspješnima u smanjenju rizika od nastanka raznih bolesti, ne samo dijabetesa tipa 2.

U istraživanju, koje je započelo 1999. godine, je sudjelovalo 138000 žena. Znanstvenici su pratili njihove životne navike, ali i navike konzumiranja oraha. Na kraju razdoblja istraživanja lak 5930 žena je patilo od dijabetesa tipa2.

Na kraju istraživanja se pokazalo da žene koje jedu orahe imaju manje suvišnih kilograma, također jedu više ribe i vježbaju češće.

Čak i nakon što su uzeli u obzir sve životne navike, znanstvenici su otkrili da žene koje mjesečno konzumiraju 220g oraha imaju za 24% manji rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Veliki broj istraživanja je pokazao da orašasti plodovi, naročito sami orasi, imaju odlično djelovanje na zdravlje srca i krvožilnog sustava, ali ovo je prvo istraživanje koje je pronašlo poveznicu između konzumacije oraha i smanjenja rizika od nastanka dijabetesa tipa 2.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti