Najbolja hrana za trkače

Najbolja hrana za trkače

Najbolja hrana za trkače
  • Objavljeno: Subota, 13.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osobama koje svakodnevno trče hrana predstavlja više od stvaranja osjećaja sitosti. Ona vam pomaže u izgradnji mišića, a istovremeno čuva vaše zdravlje.

Trkačima je potrebna kvalitetna hrana koja održava razinu energije uravnoteženom. Stručnjaci ističu da postoje namirnice koje biste trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Banane

Ako vam treba nešto što će vam brzo podignuti razinu energije sigurno nećete pogriješiti s bananom. Osim toga, ona je odličan izvor kalija koji regulira krvni tlak, smanjuje rizik od nastanka srčanog udara i sudjeluje u izgradnji mišića.

Brokula

Odličan je izvor vitamina C, kalija, vlakana i fitokemikalija, što je ključno za održavanje sportske izdržljivosti na zavidnoj razini.

Jogurt

Kalcij je ključan u zaštiti kostiju. Jedna šalica jogurta sadrži oko 35% od preporučene dnevne vrijednosti kalcija. Osim toga, odličan je izvor protina koji su važni u izgradnji mišića, ali i ubrzanju oporavka nakon vježbanja.

Nemasna govedina

Odličan je izvor željeza, koji je naročito važan za trkače jer manjak željeza može uzrokovati umor. Vegetarijanci željezo mogu pronaći u mahunarkama, zelenom lisnatom povrću i pahuljicama koje su obogađene željezom.

Divlji losos

Osim što je odličan izvor proteina, sadrži omega 3 masne kiseline koje su važne za održavanje zdravlja cjelokupnog tijela, a najbolje od svega je što imaju protuupalno djelovanje i ubrzavaju proces oporavka nakon vježbanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti