Ova biljka liječi bakterijske infekcije!

Ova biljka liječi bakterijske infekcije!

Ova biljka liječi bakterijske infekcije!
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.10.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Antibiotici su posebno osmišljeni kako bi pomogli u borbi protiv bakterijskih infekcija poput upale grla, gripe i sinusnih infekcija. No, postoji i prirodno rješenje, biljka koja djeluje kao antibiotik, ali ju liječnici ne daju često svojim pacijentima.

Riječ je o origanu, biljci koja pripada porodici metvica. Koristi se već 2500 godina za liječenje prehlade, bolova u trbuhu i probavnih smetnji. Za one koji pate od sinusnih infekcija, upale grla ili gripe, pripravak od origana je idealno rješenje.

Ljekoviti spoj pronađen u origanu zove se karvakrol, a pomaže u borbi protiv krvarenja, patogenih gljivica i bakterija. Postoji više od 800 medicinskih studija o karvakrolu, a sve su potvrdile da može smanjiti upale, bakterijske infekcije i još mnogo toga.

Nedavno istraživanje sa svrhom procjene antibakterijskog djelovanja origana protiv pet vrsta loših bakterija pokazalo je da ova biljka zaista posjeduje antibakterijska svojstva protiv svih bakterija.

Najveću aktivnost origano je imao protiv E. coli, što sugerira da bi se mogao koristiti i za liječenje trovanja hranom.

Otkrijte zašto je ulje origana - prirodni antibiotik!

Osim toga, u origanu se nalazi i timol, kemijski spoj koji sadrži antivirusna i antibakterijska svojstva koja smiruju želudac i pomažu s probavnim smetnjama poticanjem protoka krvi. Zato vam origano pomaže smanjiti mučninu, proljev i povraćanje.

Sušeni origano možete dodati u hranu, a ako želite brže djelovanje, pijte čaj od origana ili se inhalirajte uljem od origana. Čaj će ublažiti simptome virusne upale i gripe, a ulje će vam pomoći da lakše dišete i smirite kašalj.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti