Saznajte koji omjer meda i cimeta je najzdraviji!

Saznajte koji omjer meda i cimeta je najzdraviji!

Saznajte koji omjer meda i cimeta je najzdraviji!
  • Objavljeno: Srijeda, 22.01.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Brojne znanstvene studije dokazale su djelotvornost meda i cimeta. Kombinacija meda i cimeta može prevenirati razne kardiovaskularne bolesti, a osim toga imaju i antibakterijska svojstva koja pomažu za liječenje raznih bolesti, infekcija i gljivica.

Med proširuje stijenke arterija i tako ubrzava dotok krvi u srce, dok antioksidansi koje sadrži sprječavaju nastanak krvnih ugrušaka. Najbolji način korištenja meda i cimeta je pasta napravljena od njih koju možete jesti za doručak.

Med i cimet protiv kašlja

Kombinacija meda i cimeta jedna je od najpoznatijih za liječenje prehlade i upornog kašlja. Recept je jednostavan, pomiješajte žlicu meda i 1/4 žlice cimeta te konzumirajte dva puta dnevno u periodu od 3 dana.

Med i cimet za mršavljenje

Prokuhajte 3 dl vode i dodajte cimet. Pustite mješavinu da se malo ohladi, odnosno dok ne postane mlaka i tek tada dodajte med kako ne bi izgubio svoja ljekovita svojstva u kipućoj vodi.

Ovu kombinaciju konzumirajte ujutro, a po želji možete dodati i limun. Med i cimet će revitalizirati probavni sustav, ubrzati metabolizam i pomoći u održavanju stabilne razine šećera tijekom dana.

Med i cimet za kolesterol

Imate li problema s kolesterolom pomiješajte 2 žlice meda i 3 žličice cimeta u pola litre vode.

Prilikom kupovine meda obratite pozornost. Kupujte ga samo od provjerenog proizvođača jer razni oblici meda koji se prodaju u trgovinama mogu sadržavati razne sastojke koji se u njemu ne bi smjeli nalaziti, kao što su rafinirani šećer i brašno.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti