Ovog ljeta uberite kantarion (gospinu travu) i napravite čudesno ulje!

Ovog ljeta uberite kantarion (gospinu travu) i napravite čudesno ulje!

Ovog ljeta uberite kantarion (gospinu travu) i napravite čudesno ulje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kantarion je jedna od najrasprostranjenijih ljekovitih biljaka u svijetu, a kod nas je poznat kao gospina trava. Ono ima brojne zdravstvene prednosti zbog kojih ga je dobro imati pri ruci.

Najčešći problem koji se javlja tijekom ljeta su opekline od sunca nakon dužeg boravka bez odgovarajućeg zaštitnog faktora. Kantarionovo ulje je vjerojatno najbolji „kućni lijek“ koji pomaže u zaustavljanju boli i liječenju opeklina.

Kako koristiti kantarionovo ulje?

Ulje trebate nanijeti na opeklinu što prije, možete koristiti ručnik ili izravno staviti na opeklinu i držati barem sat vremena. Prvog dana stavite obloge u nekoliko navrata kako biste što više umirili kožu i spriječili veća oštećenja kože.

Ovaj pripravak odlično je rješenje za napete i bolne mišiće. Koliko je kantarionovo ulje korisno govori i činjenica da su ga nekad koristi tijekom masaže jer opušta mišiće i smanjuje upale.

Klikni na link ili sliku i otkrij koje čudesno ulje za kožu i kosu potiče mršavljenje!

Kantarionovo ulje djeluje protuupalno, uklanja bolove i liječi rane. Rezovi i ogrebotine zacijelit će za čas ako na njih redovito nanosite ovo ulje. Budući da se radi o prirodnom ulju bez dodataka, mnoge majke ga koriste kad djeca imaju rane ili jake bolove pa ne mogu spavati tijekom noći.

Kantarion uklanja celulit, strije i bore. Ako strahujete od ožiljaka, nanesite kantarionovo ulje na rez i ono će smanjiti crvenilo i veličinu rane te će pomoći u sprječavanju ožiljaka. Možete namazati i starije ožiljke koji se neće u potpunosti ukloniti, ali će se smanjiti.

Osim toga, kantarion ili gospina trava koristi se i kao lijek protiv depresije, sredstvo za liječenje akni i oštećenja na koži uzrokovanih suncem.

Ako želite sami napraviti prirodno ulje, sad je idealno vrijeme za to jer kantarion ili gospina trava cvijeta ljeti pa možete uberite dosta cvjetova koje ćete pretvoriti u prekrasno i tečno crveno ulje koje liječi sve rane.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti