Ovo je 9 najčešćih pitanja na Googleu kada je u pitanju zdravlje!

Ovo je 9 najčešćih pitanja na Googleu kada je u pitanju zdravlje!

Ovo je 9 najčešćih pitanja na Googleu kada je u pitanju zdravlje!
  • Objavljeno: Subota, 09.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Svi smo barem jednom pretraživali simptome bolesti putem interneta. Osjećamo se loše i prije svega tražimo savjet od dr. Googlea.

Pretraživanjem simptoma putem interneta, uglavnom nailazimo na maligne ili bizarne bolesti, uslijed čega se naši simptom pogoršavaju. Zanimljivo, zar ne?

Nažalost, pretraživanje bolesti i njihovih simptoma putem interneta je postala naša svakodnevica.

Iako smo se bezbroj puta uvjerili da iznenadni umor, štucanje ili titranje kapka ne znači da bolujemo od neke teške bolesti, ipak volimo pretraživati. Da, volimo! Jer da ne volimo, ne bismo to radili (osim ako smo mazohisti!).

Zato se opustite i otkrijte najčešće pretraživana pitanja na Googleu kada je u pitanju zdravlje!

Zašto se osjećam tako umorno?

Mnogo je razloga zašto osjećate umor. Vjerojatno se niste naspavali ili na vas utječu vremenske prilike, odnosno neprilike!

Također postoji mogućnost da vam nedostaje željeza ili da ne podnosite gluten.

Ako umor postane kroničan i potraje duže od nekoliko dana, zatražite pomoć liječnika. Pravog.

Zašto stalno podrigujem?

Iako ne postoji konkretna dijagnoza, moguće da imate probavne smetnje poput žgaravice. Ako osjetite smetnje duže od 3 tjedna, možda imate gastritis ili je nešto ozbiljnije posrijedi.

Zašto mi ispada kosa?

Gubitak kose može genetski uvjetovan ili uzrokovan hormonom promjenom, alopecijom areatom, lupusom i brojenim drugim stvarima.

Ako primjećujete da je ispadanje kose jače nego inače, potražite savjet liječnika!

Zašto mi kasni menstruacija?

Moguće je da ste trudni ili ste jednostavno previše pod stresom. Ako vam menstruacija kasni duže od 2 tjedna, dogovorite pregled kod ginekologa.

Kada počinju jutarnje mučnine u trudnoći?

Jutarnja mučnina se obično javlja oko 12. tjedna trudnoće i prestaje između 16. i 20. tjedna. Mučnina se može javiti u bilo koje doba dana. Neke žene uopće nemaju mučninu, što je potpuno normalno.

Što učiniti ako osjećam tjeskobu?

Uzroci tjeskobe su individualni, a najčešći okidač su snažne emocije, promjena kemijskih procesa u mozgu, zloupotreba droge ili alkohola i pušenje.

Za liječenje tjeskobe i anksioznosti, zatražite pomoć psihijatra ili psihologa.

Što učiniti ako osjećam bol u prsima?

Bol u prsima može biti potencirana fizičkom aktivnošću ili emocionalnim stresom. Također se može pojaviti i kao simptom žgaravice, uklještenja diskova kralježnice, upale mišića ili anksioznosti.

Ako osjećate iznenadnu i jaku bol u prsima, praćenu plitkim dahom, koja traje duže od 15 minuta, nazovite hitnu pomoć. Takva bol u prsima može biti simptom srčanog udara!

Zašto imam glavobolju?

Glavobolja može biti uzrokovana migrenom, koju obično prate mučnina i povraćanje. Većina glavobolja nije ozbiljna i najčešće se javlja radi napetosti, stresa, lošeg držanja ili dehidracije.

U rijetkim slučajevima, glavobolja može biti simptom moždanog udara, meningitisa ili tumora na mozgu. Kod ovakvih ozbiljnih bolesti, glavobolje su uglavnom izuzetno snažne i teško prolazne. Ako se borite s takvom vrstom glavobolje, zatražite liječničku pomoć.

Zašto mi titra kapak?

Ako osjetite titranje kapka, ne brinite. To je uobičajeno i javlja se uglavnom uslijed umora. Titranje kapka može potrajati od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, a njihov je uzrok nepoznat.

Međutim, ako uočite da kapci pretjerano titraju ili vam se nehotice zatvara jedno ili oba oka, posjetite liječnika.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije