Ovako ćete se zauvijek riješiti kronične boli!

Ovako ćete se zauvijek riješiti kronične boli!

Ovako ćete se zauvijek riješiti kronične boli!
 • Objavljeno: Četvrtak, 06.09.2018.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Bol u tijelu ili u dusi nastaje primarno zbog nedostatka kisika u stanici. Hipoksična stanica ne može disati, ne može funkcionirati i šalje poruku boli.

Drugi uzrok je dehidracija stanice.

Zbog toga puno ljudi danas ima povišen kolesterol.
No, suprotno krivom mišljenju da je povišeni kolesterol uzrokovan masnom hranom, povišeni kolesterol je uzrokovan stresom. I to stresom na nivou stanice. Njegova razina se povisuje zbog toga što u dehidriranoj stanici on oblaže njene unutrašnje stijenke da ne dođe do još veće dehidracije, tj spašava stanicu od smrti.

Kako dolazi do toga da stanica nema kisika?
Nastaje nakon sto se tijelo zgrči od straha, tjeskobe, stresa ili se smanjuje mentalni kapacitet zbog vrtnje u krug negativnih misli.

Prva pomoć kod jake i iznenadne boli je hidracija – pijenje većih količina kvalitetne vode – a to svakako nije voda iz plastičnih boca (koja je pogotovo preko ljeta vrlo opasna jer može biti izvor bakterija), nego prirodna izvorska voda (lička voda je izuzetno kvalitetna I ukusna), pročišćena voda (postoje razne vrste pročišćivača na tržištu), Donat Mg (iz staklene boce).
Drugo što bez opasnosti možete uzeti je magnezij 375 mg, koji opušta mišiće u tijelu, te tako omogućuje bolji protok kisika.

No, što se ujedno događa kada se tijelo zgrči ili kada krenu negativne misli?
Smanjuje se disanje. U takvim reakcijama stresa osoba može smanjiti kapacitet disanja na minimum, da je pravo čudo da su mnogi još živi. Neki održavaju takvo stanje stresa i minimalnog disanja kroz 100% svog životnog vremena. Čak kada dođu situacije da se mogu opustiti, oni se ne mogu opustiti i misli ih drže zarobljene u stresnim situacijama kao da je stres tu i kao da je stvaran.

Prodisati, udahnuti duboko, naučiti tehnike disanja može vam spasiti život!
Osim ako ne želite živjeti u zarobljeništvu stresa i kronične boli.

Postoji niz odličnih tehnika koje mogu vrlo brzo pomoći onima koji pate od kronične boli (migrene, glavobolje, bol u vratnoj kralježnici, bol u donjem dijelu leđa, bol u ramenu, bol u trbuhu, bol u jajnicima, hemoroidi, bolovi u zglobovima…).

Najvažnije od svega je odluka da se želite riješiti kronične boli i da ćete biti dosljedni .
Ponekad je kronična bol izgovor da se izbjegnu neke obaveze, ljudi, događaji. Razmislite koji? I da li je bol previsoka cijena za izbjegavanje?

Ovo su najčešći mitovi koji prate bolove u leđima!

Ako ste odlučili riješiti se bolova, to možete jednom od sljedećih metoda:

 • EFT tehnika tapkanja (mentalno oslobađanja od negativnih misli)
 • Nađi shodnu tehnika disanja (uspostavljanje ravnoteže između desne i lijeve strane mozga, tj između racionalnog i emotivnog dijela)
 • Ujjayi tehnika disanja (duboko trbušno disanje)
 • Pjevanje (duboko trbušno disanje uz tehnike pjevanja – ispuštanja tona – može biti od velike koristi!)
 • Autogeni trening (svjesno opuštanje tijela)
 • Mindfulness meditacija (neopiranje, prihvaćanje, opuštanje)
 • TM meditacija (ponavljanje mantre koja izbacuje negativne misli)
 • Osobna meditacija (individualno određena rečenica koja opušta u svakom trenutku)
 • Vinyasa yoga (disanje u pokretu)
 • Jogging yoga (naizmjenično disanje kroz usta i nos, visoka oksigenacija stanica)
 • Sound stretching yoga (vježbanje uz pjevanje, duboka oksigenacija stanica)

Osim nedovoljnog kapaciteta disanja koje dovodi do boli, drugi uzrok na koji treba obratiti pozornost i koji izaziva kroničnu bol je upala u tijelu.
Možete imati upalu na jetri, krvnim žilama, zglobovima, crijevima, koži…no, upala jednog organa manifestira se na čitavo tijelo.
Konzultirajte svojeg liječnika da utvrdite uzrok upale te ga izliječite što prije.

No, uz liječenje uzroka upale, kao dodatnu terapiju svakako preporučam da koristite i zelenu magmu, laneno ulje, kurkumu, vitamin C, vitamin B complexa, eterično ulje odobreno za oralnu upotrebu uz savjet aromaterapeuta i liječnika.

Kronična bol je stvar životnog stila.
Ako želite promijeniti životni stil, odlučite se za prvi korak ka rješavanju od kronične boli, te usmjeravanju ka životu koji se živi punim plućima.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti