Uskrsne dekoracije koje možete napraviti sami!

Uskrsne dekoracije koje možete napraviti sami!

Uskrsne dekoracije koje možete napraviti sami!
  • Objavljeno: Utorak, 30.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos, Pixabay

Kategorija: Zanimljivosti

Ako nemate novaca za skupe ukrase, ne brinite, na vrlo jednostavan način možete sami izraditi dekoracije koje će biti jednako efektivne.

Sve što vam je potrebno su škare, ljepilo, papir, markeri i malo dobre volje.

Viseći ukrasi

Od papira se može napraviti mnogo toga, a najčešći uskršnji motivi su jaja, mrkve i zečići.

Želite li napraviti zečiće, na papiru olovkom nacrtajte oblik zeca i izrežite siluetu. Zatim ga ukrasite bojama, a pamučnu vaticu zalijepite kao rep. Više zečića nanižite na špagu i objesite na željeno mjesto.

Jedan od najjednostavnijih ukrasa su viseća jaja i vijenac od jaja. Ako kod kuće nemate plastična jaja, možete koristiti i prava jaja. Probušite ih i ispušite sadržaj te nakon toga ukrasite. Špagom ili žicom zakačite jaja tako da vise, a možete ih zalijepiti na krug, odnosno vijenac kojeg ste napravili od drveta ili sitnog papira.

Osim toga, ako nemate gdje zakačiti špagu, možete uzeti malo veću granu, postaviti ju u vazu i objesiti ukrase.

Ukrasi za stol

Efektivan i jednostavan način za dekoraciju je korištenje veće prozirne posude. Ako imate prozirnu posudu od stakla ili košaricu, napunite ih pisanicama koje ste ukrasili ili slatkišima. Možete koristiti kuhana jaja, ali, ako imate, radije uzmite plastična ili ispuhana.

Još jedan od laganih primjera je i gnijezdo, a možete ga napraviti sami koristeći prutiće drva ili sitno izrezani papir. Na gnijezdo zalijepite mašnice i druge ukrase, a možete ga napuniti čokoladnim jajima.

Isto tako, možete namočiti špagu u ljepilu i omotati oko balona koji je napuhan na pola. Pripazite da ne bude previše ljepila koje kapa te da špaga bude gusto raspoređena, ali i da ostane rupa kako biste mogli puniti ukras. Kad se špaga osuši, probušite balon i dobit ćete oblik jaja u kojeg možete staviti slatkiše u obliku zečića i pisanica.

U slučaju da ste sačuvali žarulje koje ne rade, sada ih možete koristiti kao ukras. Sve što trebate su boje za stakla pomoću kojih ćete oslikati staklo.

Stara staklenka može dobiti novi izgled u samo nekoliko sekundi. Izrežite siluetu jaja, zeca ili nekog drugog motiva, lagano ju zalijepite na staklenku i prebojajte sprejem. Kad se sprej osuši, odlijepite siluetu i ukrasite ju mašnama ili čipkama, a poklopac presvucite tkaninom i napunite slatkišima. Također, možete ostaviti staklenku prozirnu, a na poklopac zalijepiti ukras po želji.

Ostali ukrasi

Rola od toaletnog papira dobar je temelj za veseli ukras. Rolu obojite u šarene boje, odrežite 2 cm koje ćete spojiti i zalijepiti kao noge. Dodajte plastične oči ili nacrtajte oči, njušku i brkove, a pamuk ili dugme zalijepite suprotno od nogu da budu rep.

Dekoracije možete napraviti i od ostatka jaja. Razbijenu ljusku od jaja premažite bojom i ostavite da se suši. U ljusku dodajte vosak i stavite fitilj da dobijete ručno izrađenu svijeću.

Ako ste vješti s papirom, možete napraviti origami zečiće koji mogu stajati samostalno, a možete ih i polijepiti na druge ukrase.

Koristeći se ljuskama jaja ili kutijicom iz Kinder jaja, možete napraviti šarene košarice. U košarice možete staviti kuhana jaja ili slatkiše, a za ručku koristite žicu ili špagu.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti