Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?

Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?

Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.04.2018.
  • Broj pregleda: 2.273
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?
Izvor slike: Pixabay

Uskrs je prošao, a hrane ima za još nekoliko dana. Ako ste skuhali previše uskršnjih jaja i ne znate što biste s njima, možete napraviti ove jednostavne i lagane recepte kako biste odmorili organizam od teške hrane.

Pogledajte ukusne recepte koji su gotovi za čas!

Salate s jajima

Postoje razne vrste salata u koje se mogu dodati jaja, a pravilo zapravo ne postoji, jaja se slažu sa svakim povrćem te s piletinom i drugim mesom.

Salata od jaja i šparoga idealno je osvježenja za organizam, a gotova je za samo nekoliko trenutaka.

Jaja možete kombinirati s krumpirom, kvinojom, piletinom, rajčicama, mrkvom ili onim što najviše volite.

Također, jaja možete dodati i u salatu s avokadom kako biste dobili zdravi obrok.

Jela od mesa

Mesni umak inspiriran indijskom kuhinjom pretvorit će kuhana jaja u sasvim novo jelo. Još jedna prednost ovog recepta je što sve sastojke već imate kod kuće, a recept možete vidjeti ovdje.

Mesne rolade idealne su za korištenje kuhanih jaja, a jedan od primjera je recept pod nazivom Škotska jaja. Tvrdo kuhana jaja oblože se mljevenim mesom te se uvaljaju u krušne mrvice i prže na ulju.

Isto tako, možete napraviti klasičnu mesnu štrucu s jajem u sredini ako ne želite eksperimentirati s novim receptima.

Ostala jela

Ako se odlučite za tjesteninu ili rižu, jaja će vam odlično odgovarati u svakom umaku.

Ukusna kaša od jaja savršen je obrok za sve koji izbjegavaju gluten. Kvinoja, vlasac i smeđa riža odlično se slažu s tvrdo kuhanim jajima koja jelu donose dašak svježine.

Đavolja jaja sočan su i pikantan obrok koji je gotov za tren, a jaja možete puniti po želji. Jedan od prijedloga je da senf, ocat, majonezu, crvenu papriku i vlasac pomiješate sa žumanjkom i nakon blendanja posluže u udubini, na polovini bjelanjka. Ako želite dobiti zanimljiviju dekoraciju, možete bjelanjak obojiti svježom ciklom.

Tvrdo kuhano jaje možete poslužiti i za doručak s tostom, kremastim sirom, vlascem i vrhnjem.

Ako imate neki poseban događaj ili druženje, na krekerima od cjelovitog zrna možete staviti senf, tvrdo kuhana jaja i svježe bilje i poslužiti kao zanimljive kanape zalogaje.

I za kraj, ako nemate vremena ili volje za praviti posebne recepte s jajima, uvijek možete napraviti ukusni sendvič u koji ćete staviti šunku, sir, jaja i namaze po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti