Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?

Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?

Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.04.2018.
  • Broj pregleda: 2.253
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Što napraviti s ostatkom uskršnjih jaja?
Izvor slike: Pixabay

Uskrs je prošao, a hrane ima za još nekoliko dana. Ako ste skuhali previše uskršnjih jaja i ne znate što biste s njima, možete napraviti ove jednostavne i lagane recepte kako biste odmorili organizam od teške hrane.

Pogledajte ukusne recepte koji su gotovi za čas!

Salate s jajima

Postoje razne vrste salata u koje se mogu dodati jaja, a pravilo zapravo ne postoji, jaja se slažu sa svakim povrćem te s piletinom i drugim mesom.

Salata od jaja i šparoga idealno je osvježenja za organizam, a gotova je za samo nekoliko trenutaka.

Jaja možete kombinirati s krumpirom, kvinojom, piletinom, rajčicama, mrkvom ili onim što najviše volite.

Također, jaja možete dodati i u salatu s avokadom kako biste dobili zdravi obrok.

Jela od mesa

Mesni umak inspiriran indijskom kuhinjom pretvorit će kuhana jaja u sasvim novo jelo. Još jedna prednost ovog recepta je što sve sastojke već imate kod kuće, a recept možete vidjeti ovdje.

Mesne rolade idealne su za korištenje kuhanih jaja, a jedan od primjera je recept pod nazivom Škotska jaja. Tvrdo kuhana jaja oblože se mljevenim mesom te se uvaljaju u krušne mrvice i prže na ulju.

Isto tako, možete napraviti klasičnu mesnu štrucu s jajem u sredini ako ne želite eksperimentirati s novim receptima.

Ostala jela

Ako se odlučite za tjesteninu ili rižu, jaja će vam odlično odgovarati u svakom umaku.

Ukusna kaša od jaja savršen je obrok za sve koji izbjegavaju gluten. Kvinoja, vlasac i smeđa riža odlično se slažu s tvrdo kuhanim jajima koja jelu donose dašak svježine.

Đavolja jaja sočan su i pikantan obrok koji je gotov za tren, a jaja možete puniti po želji. Jedan od prijedloga je da senf, ocat, majonezu, crvenu papriku i vlasac pomiješate sa žumanjkom i nakon blendanja posluže u udubini, na polovini bjelanjka. Ako želite dobiti zanimljiviju dekoraciju, možete bjelanjak obojiti svježom ciklom.

Tvrdo kuhano jaje možete poslužiti i za doručak s tostom, kremastim sirom, vlascem i vrhnjem.

Ako imate neki poseban događaj ili druženje, na krekerima od cjelovitog zrna možete staviti senf, tvrdo kuhana jaja i svježe bilje i poslužiti kao zanimljive kanape zalogaje.

I za kraj, ako nemate vremena ili volje za praviti posebne recepte s jajima, uvijek možete napraviti ukusni sendvič u koji ćete staviti šunku, sir, jaja i namaze po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti