Ovo je šokantan znak da ste ženama privlačni

Ovo je šokantan znak da ste ženama privlačni

Ovo je šokantan znak da ste ženama privlačni
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svima nam je poznat osjećaj romantične privlačnosti – onaj mučni, nervozni osjećaj moguće nove veze koji izaziva leptiriće u trbuhu, ali istodobno i strah hoće li to uspjeti.

Prema nedavnom istraživanju, postoje temeljne razlike u načinu na koji žene doživljavaju tu privlačnost u usporedbi s muškarcima, a i sami znakovi koji odaju privlačnost se potpuno razlikuju. Studija objavljena prošlog mjeseca u časopisu Frontiers in Psychology pokazala je da je za žene privlačnost povezana s percepcijom vremena.

A što to uopće znači; jeste čuli za izreku 'vrijeme brzo leti kad se zabavljate'? E pa taj opis nikako ne vrijedi za žene, on je suprotan od onog što žena osjeća kad provodi vrijeme s osobom koja joj je privlačna.

Drugim riječima, kad ženu netko privlači, čini joj se da vrijeme jako sporo prolazi, a ako nema privlačnosti, onda joj vrijeme brže prolazi.

Tijekom istraživanja žene su nakon spoja s partnerom trebale procijeniti koliko su vremena proveli zajedno, a zatim su dale odgovor i na druga pitanja, poput onog je li im osoba s kojom su bile na spoju privlačna. To je istraživačima sugeriralo da se percepcija vremena kod žena mijenja ovisno o tome privlači li ih netko ili ne.

Kada žena potencijalnog partnera doživljava kao fizički privlačnog, ona obraća pažnju na nekoliko karakteristika tog muškarca kako bi opravdano odlučila, npr. ekonomske resurse, inteligenciju i fizički izgled. Korištenje tih kognitivnih sposobnosti tijekom spoja dovodi do percepcije da vrijeme sporije prolazi i da je spoj trajao duže.

Za muškarce vrijedi obrnuto pravilo. Baš kao što se percepcija vremena kod žena usporila kada bi se našle s atraktivnim partnerom, tako se percepcija vremena kod muškaraca ubrzala kad su bili s privlačnom partnericom. Drugim riječima, muškarcima u dobrom društvu vrijeme leti.

Stoga, ako želite doznati sviđate li se osobi s kojom ste bili na spoju, samo ju pitajte za percepciju vremena, a odgovor će vam otkriti iskreno mišljenje.

Vezani članci:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti