Ovo su najbolji prirodni lijekovi protiv bolova!

Ovo su najbolji prirodni lijekovi protiv bolova!

Ovo su najbolji prirodni lijekovi protiv bolova!
  • Objavljeno: Petak, 19.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Lijekovi protiv bolova mogu uzrokovati niz neželjenih nuspojava, zbog čega sve veći broj ljudi u ublažavanju bolova poseže za prirodnim rješenjima.

Đumbir

Đumbir ima moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje koje može pomoći u ublažavanju niza kroničnih i bolnih stanja. U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da je đumbir učinkovitiji od ibuprofena kada su u pitanju bolovi na području koljena.

Kajenski papar

Kapsaicin, glavni aktivni sastojak kajenskog papra se često dodaje u kreme i losione za ublažavanje bolova i natečenosti.

Kurkuma

Bolove uzrokovane upalnim stanjima (artritis, Crohnova bolest) možete ublažiti uzimanjem kurkume. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima moćno protuupalno i antioksidacijsko djelovanje i ublažava naticanje, iritacije i osjetljivost na dodir.

Magnezij

Ako osjećate bolove na području nogu i stopala, naročito u večernjim satima, postoji velika vjerojatnost da bolujete od manjka magnezija u tijelu. Magnezij je važan za održavanje zdravlja i pravilnog rada mišića i sudjeluje u prevenciji grčeva u mišićima.

Saznajte koji su najbolji biljni lijekovi!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti