3 prirodna lijeka za bolno uho

3 prirodna lijeka za bolno uho

3 prirodna lijeka za bolno uho
  • Objavljeno: Subota, 26.05.2012.
  • Broj pregleda: 184.842
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Odrasli znatno rijeđe osjete bolove na području ušiju. Naime, bol uha se najčešće javlja kod djece, a može biti jaka ili blaga, kratkotrajna ili može trajati satima. Može zahvatiti jedno uho, ali i oba, i to istovremeno.

Neki ljudi kažu da je bol uha jedna od najgorih vrsta boli. Na sreću, postoje prirodni lijekovi koji jako brzo ublaže bol.

Saznajte zašto se sve može ako se zatraži na desno uho!

Češnjak

Zagrijte češanj češnjaka u maslinovom ulju. Pustite da se ohladi, treba biti toplo, ali ne i vruće. Ulje izlijte u uho, pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite rupčić koje će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirovi češnjak u uho jer može izazvati iritaciju kože i peckanje.

Cimet

Pomiješajte malo cimeta s maslinovim uljem, potom zagrijte. Kada postane vruće, uklonite s vatre i pustite da se hladi dok ne postane toplo. Procijedite smjesu, a ulje stavite u uho. Pustite da djeluje 5 do 10 minuta.

Napravite ulje od cimeta i iskoristite sve njegove zdrastvene dobrobiti!

Čuvarkuća

Čuvarkuća je biljka koja se već stoljećima koristi za liječenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscijedite sok u uho. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrijati kako bi vam bilo ugodnije.

Najčitanije zanimljivosti