Kako se riješiti boli u uhu? Isprobajte ova 3 prirodna lijeka

Kako se riješiti boli u uhu? Isprobajte ova 3 prirodna lijeka

Kako se riješiti boli u uhu? Isprobajte ova 3 prirodna lijeka
  • Objavljeno: Srijeda, 24.07.2019.
  • Broj pregleda: 268.064
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Odrasli znatno rijeđe osjete bolove na području ušiju. Naime, bol uha se najčešće javlja kod djece, a može biti jaka ili blaga, kratkotrajna ili može trajati satima. Može zahvatiti jedno uho, ali i oba, i to istovremeno.

Neki ljudi kažu da je uhobolja jedna od najgorih vrsta boli. Na sreću, postoje prirodni lijekovi koji jako brzo ublaže bol.

Češnjak

Zagrijte češanj češnjaka u maslinovom ulju. Pustite da se ohladi, treba biti toplo, ali ne i vruće. Ulje izlijte u uho, pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite rupčić koje će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirovi češnjak u uho jer može izazvati iritaciju kože i peckanje.

Cimet

Cimet je pravi prirodni lijek za upalu uha. Pomiješajte malo cimeta s maslinovim uljem, potom zagrijte. Kada postane vruće, uklonite s vatre i pustite da se hladi dok ne postane toplo. Procijedite smjesu, a ulje stavite u uho. Pustite da djeluje 5 do 10 minuta.

Čuvarkuća

Čuvarkuća je biljka koja se već stoljećima koristi za liječenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscijedite sok u uho. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrijati kako bi vam bilo ugodnije.

Vezani sadržaj:

Najčitanije zanimljivosti