Pobijedite žudnju za hranom

Pobijedite žudnju za hranom

Pobijedite žudnju za hranom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ovo je doba godine kada smo u većoj mjeri okruženi namirnicama koje su kalorične i primamljive. Većini ljudi je najteže odoljeti slatkišima (kolači, čokolade, bomboni).

Zimi je vjerojatnost od nakupljanja suvišnih kilograma znatno veća, a istraživanja pokazuju da je ljudima znatno teže pobijediti žudnju za hranom zimi u odnosu na ostatak godine.

Zapamtite da žudnja za hranom nije isto što i glad. Glad dolazi postupno, a žudnja iznenada. Kada ste gladni jeli biste bilo što, dok kod žudnje želite nešto određeno. Kako biste pobijedili žudnju za hranom i spriječili nakupljanje suvišnih kilograma, slijedite nekoliko jednostavnih koraka.

Pojedite voće

Opskrbite se raznolikim voćem. Kada osjetite žudnju za hranom pojedite voće, a stručnjaci ističu da je najučinkovitije citrusno voće.

Popijte čašu vode

Ponekad je žudnja za hranom rezultat žeđi. Zapamtite da vaš organizam lakše trpi glad nego žeđ pa je adekvatan unos vode definitivno prioritet.

Operite zube

Znanstvenici su dokazali da pranje zubi smanjuje žudnju za hranom. Ipak, ova metoda je najučinkovitija u udobnosti doma jer nije naročito praktično svuda nositi četkicu i pastu za zube.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti