Polagano jedenje zbilja pomaže u mršavljenju

Polagano jedenje zbilja pomaže u mršavljenju

Polagano jedenje zbilja pomaže u mršavljenju
  • Objavljeno: Srijeda, 01.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prethodna istraživanja su pokazala da polagano jedenje pomaže u mršavljenju jer na taj način pojedemo manje.

Ovo istraživanje je pokazalo da polaganim jedenjem i uzimanjem manjih zalogaja održavamo sitost sat vremena dulje, u odnosu kod brzog jedenja.

Želite smršaviti? Probajte jesti sporije!

Osobe, koje jedu sporije, također i piju više tekućine, što pospješuje stvaranje osjećaja sitosti, otkrivaju nam znanstvenici čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Američki znanstvenici su proučavali učinak sporijeg jedenja i ukupnog dnevnog unosa kalorija. Ispitivali su sudionike o osjećaju gladi i sitosti prije i poslije jela. Također su ih pitali koliko vode su pili tijekom svakog jela.

Kod sporijeg jedenja su sudionici trebali zamisliti da im se nikuda ne žuri, uzimali su manje zalogaje, duže žvakali i češće radili kratke pauze tijekom svakog jela.

Kod brzog jedenja su sudionici trebali zamisliti da su u žurbi. Uzimali su veće zalogaje, žvakali brže i nisu radili pauze tijekom jela.

Jedite sporije da biste bili zdraviji!

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje jedu sporije, unesu u prosjeku 88 manje kalorija tijekom jednog obroka.

Znanstvenici ističu da je krajnje vrijeme da počnete jesti polako, barem većinu vremena jer je ovo samo jedno u nizu istraživanja koje je pokazalo da polagano jedenje potiče gubitak kilograma i pomaže kod zadržavanja vitkosti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti