Pomozite osobama na inzulinu i osigurajte im lakši i uspješniji Život s manje boli!

Pomozite osobama na inzulinu i osigurajte im lakši i uspješniji Život s manje boli!

Pomozite osobama na inzulinu i osigurajte im lakši i uspješniji Život s manje boli!
  • Objavljeno: Petak, 30.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Šećerna bolest je puni medicinski naziv za dijabetes, stanje kada tijelo ima problema sa stvaranjem i oslobađanjem inzulina, pravilnim korištenjem i procesuiranjem glukoze ili šećera iz hrane.

Osobe koje imaju dijabetes tipa 1 mogu voditi dug i aktivan život ako pažljivo prate razinu glukoze, uvedu potrebne promjene u životnim navikama i drže se plana liječenja. Liječenje dijabetesa tipa 1 uključuje uzimanje inzulina koji se ubrizgava kroz kožu u masno tkivo. Postoje različite metode ubrizgavanja inzulina, a najčešće korištene su igle, inzulinske olovke i inzulinske pumpe.

HZZO će u rujnu odlučivati hoće li se u Hrvatskoj osobama na inzulinu konačno omogućiti lakši i uspješniji Život s manje boli!

Cilj je osiguranicima na inzulinu dati pristup revolucionarnoj tehnologiji za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze.

Inicijativa „Za život s manje boli“ na ovaj način želi unaprijediti živote odraslih i djece na inzulinu jer će se čak dva vrhunska proizvođača pojaviti na dnevnom redu HZZO tijela sa svojom najboljom tehnologijom!

Apelira se na HZZO da donese odluku koja će omogućiti bolji i kvalitetniji život osobama na inzulinu usvajanjem prijedloga za uvrštenje na listu opreme za bezbolno mjerenje glukoze inzulinskom pumpom i opreme za bezbolno mjerenje osobama na injekcijama. Traži se osiguranje financijske opstojnosti nacionalnog zdravstvenog osiguravatelja kako bi se izbjegle dijabetičke komplikacija kao što su dijaliza, sljepilo i amputacije.

Usvajanjem ovih prijedloga Republika Hrvatska će se pridružiti većini zemalja Europske unije u kojima su sustavi za bezbolno, kontinuirano mjerenje glukoze pokriveni zdravstvenim osiguranjem!

I vi možete puno učiniti, potpišite ovu peticiju namijenjenu nadležnom Povjerenstvu i Upravnom vijeću HZZO-a i omogućite osiguranicima na inzulinu pristup revolucionarnoj tehnologiji za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti