Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ponedjeljkom smo najdeblji?

Ponedjeljkom smo najdeblji?

Ponedjeljkom smo najdeblji?
  • Objavljeno: Subota, 22.02.2014.
  • Broj pregleda: 44
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu European Journal of Obesity, ponedjeljak je dan kada smo najdeblji.

U istraživanju je sudjelovalo 80 muškaraca i žena koji su svoju težinu svako jutro prije doručka mjerili gotovo godinu dana. Znanstvenici su rezultate vaganja bilježili i mjerili trend rasta i pada tjelesne težine kroz tjedan.

Provjerite top 10 namirnica uz koje se mršavi a da pritom niste gladni!

Rezultati istraživanja su pokazali da je ponedjeljak dan kada su sudionici bili najteži, a da su svoju najnižu tjelesnu težinu imali u čak 74% slučajeva petkom.

Rezultati anketa, koji su sudionici ispunjavali, su pokazali da su manje aktivni tijekom vikenda, u odnosu na ostale dane u tjednu. Ostali dani u tjednu su obično užurbaniji i zahtijevaju više fizičke aktivnosti, čime se unesene kalorije i potroše.

"Ovi rezultati nam pokazuju da ponedjeljak možda nije najbolji dan za vaganje", izjavio je voditelj istraživanja prof. Brian Wansink i dodao kako "nemojte očajavati zbog rasta tjelesne težine ponedjeljkom, već pokušajte i vikendima prakticirati jednake navike kao i ostalim danima u tjednu."

Isprobajte 3 začina koja pospješuju mršavljenje!

Prethodna istraživanja su pokazala da vikendima u pravilu manje pazimo što, kada i kako jedemo, stoga ni ne čudi da ponedjeljkom težimo više.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti