Povremeni post može imati ove nuspojave

Povremeni post može imati ove nuspojave

Povremeni post može imati ove nuspojave
  • Objavljeno: Subota, 03.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

Povremeni post ili 'Intermittent Fasting' se sastoji od različitih planova prehrane kojima su zajednički razdoblje posta i razdoblje jedenja. Ovaj način prehrane postao je popularna opcija za one koji imaju za cilj poboljšati svoje zdravlje putem prehrane jer jedna prednosti uključuje mršavljenje. Međutim, novo istraživanje otkrilo je da ovaj obrazac prehrane može dovesti do nekih neželjenih posljedica, navodi Eaatthis.

Prema studiji koja je objavljena u časopisu Eating Behavior, a koja je uključivala podatke jedne kanadske studije, povremeni post se dovodi u vezu s poremećajima u prehrani. Za žene, to je uključivalo prejedanje i povraćanje, kao i kompulzivno vježbanje, dok su se muškarci obično upuštali u potonje.

Posebno su istaknute veze između povremenog posta i poremećaja prehrane među adolescentima i mladim odraslim osobama od početka pandemije COVID-19, dodao je Jason koautor studije dr. M. Nagata.

„Klijenti često započinju praksu povremenog posta kako bi „bili zdravi“ jer je to nešto što se promovira kao zdravo. Međutim, ograničavanje jedenja može dovesti do ekstremnih ponašanja u prehrani“, objašnjava dr. Mary Curnutte.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti