Pozitivan stav za bolje zdravlje srca

Pozitivan stav za bolje zdravlje srca

Pozitivan stav za bolje zdravlje srca
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Circulation, pokazuje da pozitivan stav može produžiti životni vijek kod osoba koje pate od srčanih bolesti.

"Trebamo se fokusirati na poboljšanje emocionalnog zdravlja kod osoba koje pate od srčanih bolesti" izjavila je voditeljica istraživanja dr. Susanne S. Pederson i dodala kako "ovim istraživanjem smo zaključili da pozitivan stav i redovita vježba mogu biti ključni u poboljšanju kvalitete života kod osoba koje pate od srčanih bolesti."

U istraživanju je sudjelovalo 600 osoba koje pate od bolesti srca. Znanstvenici su njihovo zdravlje promatrali u razdoblju od 5 godina i proučavali su njihovo ponašanje i životne navike.

Osobe, koje su imale pozitivan stav prema životu i svakodnevno vježbale, su imale za 42% manji rizik od nastanka prijevremene smrti. U međuvremenu je 16.5% sudionika s negativnim stavom prema životu umrlo.

Znanstvenici iz Danske ističu da je ponekad teško zadržati pozitivan stav, naročito ako patite od ozbiljnih zdravstvenih problema i savjetuju da potražite pomoć stručnjaka ako ne možete prestati razmišljati negativno.

Prethodna istraživanja su pokazala da je optimizam ključan za dobru kvalitetu života, ali i da može povećati životni vijek osobe.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti