Optimizam pospješuje zdravlje srca

Optimizam pospješuje zdravlje srca

Optimizam pospješuje zdravlje srca
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako vam je čaša uvijek poluprazna, možda ćete htjeti promijeniti svoj stav jer novo istraživanje, objavljeno u časopisu Circulation, otkriva da optimisti imaju manji rizik od nastanka srčanog udara.

Znanstvenici su proučavali zdravlje 7000 odraslih osoba u razdoblju od 4 godine. Sudionici su ispunjavali različite vrste upitnika i odgovarali na pitanja o navikama vježbanja i prehrambenih  navika. Znanstvenici su putem psiholoških testiranja otkrivali koje osobe su pesimisti, a koje optimisti.

Rezultati promatranja cjelokupnog zdravlja sudionika su pokazali da optimisti imaju za čak 73% manji rizik od nastanka srčanog udara.

Znanstvenici ističu da optimizam direktno utječe na cjelokupno zdravlje. Optimisti bolje brinu o svojem zdravlju, rjeđe vode nezdravi životni stil i donose odluke koje su dobre za njihovo fizičko, emocionalno i psihičko zdravlje.

"Ovo nije prvo istraživanje koje otkriva da optimizam pozitivno djeluje na zdravlje cjelokupnog organizma i važno je da se istraživanja na ovu temu i dalje provode kako bismo imali bolji uvid u to na koje sve načine možemo smanjiti rizik od nastanka bolesti", izjavio je voditelj istraživanja prof. Eric Kim.

Uz sve to, prethodna istraživanja su pokazala da se optimisti bolje nose sa stresom, što pospješuje funkcioniranje svake tjelesne stanice.

Oko 80% srčanih udara se javlja kod odraslih starijih osoba. Malom promjenom stava i pogleda na život možete pospješiti svoje zdravlje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti