Pozitivna slika o tijelu za sretniju vezu

Pozitivna slika o tijelu za sretniju vezu

Pozitivna slika o tijelu za sretniju vezu
  • Objavljeno: Utorak, 10.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene, koje su zadovoljne sa svojim tijelom, uživaju u sretnijim vezama, otkriva nam novo istraživanje britanskih znanstvenika.

Prema rezultatima istraživanja, slika o tijelu i sreća u vezi su usko povezane. Naime, što su žene bile u sretnijoj vezi, to su imale bolju sliku o svojem tijelu iz čega možemo zaključiti da je ova povezanost obostrana.

Provjerite kako ojačati samopouzdanje!

U istraživanju je sudjelovalo 250 žena u dobi od 20 do 45 godina. One su ispunjavale anketu koja je sadržavala pitanja o njihovim životnim navikama i samopouzdanju, zadovoljstvu vezom i zadovoljstvu sa seksom.

"Kada je žena zadovoljna svojim tijelom, ona će također biti zadovoljna i u vezi", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sabina Vatter.

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene, koje su najkritičnije prema svojim tijelima bile najmanje sretne u vezi.

One su imale smanjeno samopouzdanje i bile su manje zadovoljne seksualnim životom, prenosi WebMD.

Žena, koja ima pozitivnu sliku o svojem tijelu, može ostvariti sretnu vezu s gotovo svakim muškarcem, ističu znanstvenici.

Saznajte koji su uzroci lošeg samopoštovanja!

Posljednjih nekoliko desetljeća žene se previše fokusiraju na težinu i zaboravljaju da je težina samo broj i da ne pokazuje vaše stvarno zdravstveno stanje.

Tjelesna težina nije pokazatelj redovite tjelovježbe i zdrave prehrane jer postoji veliki broj ljudi koji su naizgled vitki, ali s povišenim postotkom masnog tkiva.

Uvijek će biti dana kada ćete svojim izgledom biti manje zadovoljni nego inače, što je potpuno prihvatljivo, dok god ne utječe na kvalitetu vašeg života.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti