Prava razlika između žena i muškaraca

Prava razlika između žena i muškaraca

Prava razlika između žena i muškaraca
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene su bolje u multitaskingu, a muškarci u prostornoj orijentaciji. Ovo možda i smatramo stereotipima, ali novo istraživanje, objavljeno u časopisu National Academy of Sciences, otkriva da u ovim tvrdnjama ima istine.

U istraživanju, u kojemu je sudjelovalo gotovo 1000 muškaraca i žena, se pokazalo da žene imaju bolju povezanost neurona između lijeve i desne hemisfere, što znači da su bolje u povezivanju analitičkog i intuitivnog načina razmišljanja.

Analitički način razmišljanja se sastoji od stvaranja plana koji vodi prema cilju, a intuitivni način razmišljanja nije toliko orijentiran na cilj i osobno zadovoljstvo.

Provjerite kako žene spašavaju muževe od raka!

Muškarci, s druge strane, imaju bolju povezanost neurona između prednjeg i stražnjeg moždanog režnja, što pokazuje da je njihova percepcija izraženija i bolji su u snalaženju u prostoru, ali i finim motoričkim vještinama.

Bolja povezanost neurona kod žena pokazuje da je komunikacija među različitim dijelovima mozga bolja kod žena nego kod muškaraca.

Naime, kada su žene rješavali problem, u rješavanju je sudjelovalo više dijelova mozga, dok je kod muškaraca samo jedan dio mozga bio aktivan.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti