Tjelovježba za zdravlje bubrega

Tjelovježba za zdravlje bubrega

Tjelovježba za zdravlje bubrega
  • Objavljeno: Subota, 14.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Samo malo tjelovježbe svaki tjedan, kao što je džogiranje od sat vremena ili šetanje od 3 sata, je sasvim dovoljno da smanjite rizik od nastanka bubrežnih kamenaca, WebMD.

U istraživanju je sudjelovalo 84000 žena u postmenopauzi, a rezultati promatranja njihovih životnih navika su pokazali da one, koje su svaki tjedan fizički aktivne imaju za čak 31% manji rizik od nastanka kamenca.

Očistite bubrege uz pomoć ovih namirnica!

"Čak i mala količina vježbanja dnevno može smanjiti rizik od nastanka bubrežnih kamenaca", izjavio je voditelj istraživanja dr. Mathew Sorensen i dodao je kako "ne treba to biti intenzivan trening svaki dan, jer nismo primijetili da intenzitet vježbanja igra značajnu ulogu."

Nastanak bubrežnih kamenaca, koji se javljaju kod sve većeg broja ljudi, je poprilično lako spriječiti,a prethodna istraživanja su pokazala da je potrebno čuvati zdravlje cjelokupnog organizma, ne samih bubrega jer bolesti, kao što su pretilost, dijabetes i bolesti srca povećavaju rizik od nastanka bubrežnih kamenaca.

Voda od bamije regulira kolesterol i otapa bubrežne kamence!

Kada su znanstvenici mjerili indeks tjelesne mase kod svake sudionice, otkrili su da pretilost značajno povećava rizik od nastanka bubrežnih kamenaca. Naime, žene koje su dnevno unosile više od 2200 kalorija, a se bavile intenzivnom fizičkom aktivnošću, su imale rizik od nastanka bubrežnih kamenaca povećan za čak 42%.

Znanstvenici ističu da trebamo postati svjesni broja unesenih kalorija, pripaziti na tjelesnu težinu i svakodnevno vježbati kako bismo pospješili cjelokupno zdravlje.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti