Magnezij štiti od raka debelog crijeva!

Magnezij štiti od raka debelog crijeva!

Magnezij štiti od raka debelog crijeva!
  • Objavljeno: Utorak, 26.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Rak debelog crijeva je jedan od najčešćih tipova raka, a najčešće se javlja kod osoba starijih od 50 godina. Dosadašnja istraživanja su pokazala da nastanak raka debelog crijeva možete spriječiti usvajanjem zdravijih životnih navika, naročito prehrambenih.

Posljednje istraživanje znanstvenika iz Nizozemske otkriva da povećanjem unosa magnezija možete smanjiti rizik od nastanka raka debelog crijeva. U istraživanju je sudjelovalo 1500 osoba, a znanstvenici su proučavali zdravlje i životne navike svih sudionika.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje su dnevno unosile 100mg magnezija, imaju za 19% manji rizik od nastanka raka debelog crijeva. Magnezij se naročito učinkovitim pokazao kod sudionika koji su bili prekomjerne tjelesne težine i stariji od 55 godina.

Magnezij se pokazao učinkovitim u prevenciji i liječenju drugih vrsta raka, a jedno istraživanje europskih znanstvenika je pokazalo da svakodnevnim unosom 100mg magnezija možete smanjiti rizik od nastanka raka gušterače.

Saznajte koje biljke potiču zdravlje gušterače!

Magnezij sudjeluje u više od 300 kemijskih procesa u tijelu i prisutan je u svakoj tjelesnoj stanici. Niska razina magnezija je povezana s povećanim rizikom od nastanka kancerogenih stanica. Nažalost, veliki broj ljudi ne unosi adekvatnu količinu magnezija, a manjak magnezija je povezan s povećanim rizikom od nastanka sljedećih bolesti:

Saznajte koji su simptomi nedostatka magnezija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti