Prepoznajte povišeni šećer u krvi!

Prepoznajte povišeni šećer u krvi!

Prepoznajte povišeni šećer u krvi!
  • Objavljeno: Subota, 30.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi ne zna da boluje od dijabetesa zato što su simptomi dijabetesa toliko suptilni da se vrlo često prepoznaju tek kada dijabetes uznapreduje. Ranim prepoznavanjem simptoma povišene razine šećera u krvi možete smanjiti rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Učestala žeđ i potreba za mokrenjem

Suha usta, učestala žeđ i potreba za mokrenjem ili pak osjećaj neprestane potrebe za mokrenjem su jedan od najčešćih simptoma povišene razine šećera u krvi.

Saznajte koje voće sadrži najviše šećera!

Trnci i utrnulost

Nedijagnosticirani i neliječeni dijabetes vrlo često uzrokuje probleme sa zdravljem donjih ekstremiteta koji mogu postati toliko ozbiljni da ih je potrebno amputirati. Ako trnce i utrnulost osjećate vrlo često, moguće je da imate problema s povišenom razinom šećera u krvi.

Zamućen vid

Vjerovali ili ne, razina šećera u krvi utječe na vaš vid. Ako tjedan dana jedete hranu s niskim glikemijskim indeksom, primijetit ćete promjene vida.

Razdražljivost

Povišena razina šećera može uzrokovati razdražljivost i tjeskobu. Također, nagle promjene razine šećera u krvi uzrokuju i nagle promjene raspoloženja.

Saznajte kako bolje kontrolirati razinu šećera!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti