Joga ublažava simptome astme!

Joga ublažava simptome astme!

Joga ublažava simptome astme!
  • Objavljeno: Subota, 30.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Kanade otkriva da joga može ublažiti simptome astme i poboljšati kvalitetu života. Dosadašnja istraživanja su pokazala da je joga odlična za fizičko, mentalno i duhovo zdravlje, a ovo istraživanje iznova potvrđuje prednosti ove tjelovježbe.

Saznajte koja eterična ulja ublažavaju astmu!

Znanstvenici su prikupljali podatke od 15 istraživanja provedenih na području Indije, Europe i SAD – a. Sveukupno je sudjelovalo 1048 muškaraca i žena koji boluju od astme. Znanstvenici su proučavali učinak joge na njihovo zdravlje i kvalitetu života.

Rezultati su pokazali da su se simptomi astme ublažili već nakon 2 tjedna svakodnevnog prakticiranja joge. Kvaliteta života se dramatično poboljšala nakon 2 godine redovitog prakticiranja joge.

Ipak, znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i kako još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći može li joga smanjiti potrebu za uzimanjem propisane terapije.

Astma je kronično stanje kojeg karakterizira upala na području respiratornog stanja. Astma uzrokuje poteškoće u disanju, kratkoću daha, napetost u prsima, kašalj i pištanje tijekom disanja.

Saznajte kako joga ublažava simptome artritisa!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti