Prepoznajte simptome alergije na kreme za sunčanje!

Prepoznajte simptome alergije na kreme za sunčanje!

Prepoznajte simptome alergije na kreme za sunčanje!
  • Objavljeno: Srijeda, 10.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Posljednjih nekoliko desetljeća smo svjedoci sve štetnijeg djelovanja UV zraka na zdravlje. Sunčanje nezaštićene kože povećava rizik od nastanka opekotina i raka kože. Iz tog razloga je nužno nanositi kreme za sunčanje.

Alergije na kreme za sunčanje se mogu javiti kao reakcija na jedan od velikog broja sastojaka kreme, a najčešći uzročnici su umjetni mirisi i prezervativi koji se koriste u kremama za sunčanje. Alergija na kreme za sunčanje čine oko 1% od ukupnog broja kožnih alergija.

Saznajte kako opekotine od sunca ublažiti na prirodan način!

Također trebate znati da postoje slučajevi alergije na sunce. Iako su rijetki, zahtijevaju posebnu pažnju i savjetovanje s dermatologom. Ako ste primijetili alergijsku reakciju na kreme za sunčanje, mažite kožu kremama koje sadrže cinkov oksid kako biste ublažli nadraženost kože.

Koji god proizvod da odaberete, dobro bi bilo da ga prvo testirate na manjem dijelu kože, naročito ako je vaša koža sklona alergijskim reakcijama. Nanesite tanki sloj kreme iznad dlana i pričekajte nekoliko dana kako biste vidjeli kako će vaša koža reagirati na kremu.

Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno koriste kreme za sunčanje, uključujući i zimske mjesece, imaju manji rizik od nastanka alergijskih reakcija na kreme. Osobe, koje kreme koriste isključivo tijekom ljetnih mjeseci trebaju biti opreznije.

Provjerite znate li sve o sunčanju!

Kombinacija morske soli ili klora, sunca i pretjerano suhog ili vlažnog zraka vašu kožu može učiniti još osjetljivijom nego inače. Ako ste primijetili alergijsku reakciju na kremu za sunčanje, potražite kremu koja je namijenjena za izrazito osjetljivu kožu i posavjetujte se s dermatologom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti