Pretila djeca manje spavaju

Pretila djeca manje spavaju

Pretila djeca manje spavaju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sve je više pretilih ljudi, pa tako i djece. Znanstvenici su otkrili da pretila djeca manje spavaju te da je njihov san znatno lošije kvalitete.

Rezultati istraživanja su pokazali da pretila djeca spavaju čak dva do tri sata manje od potrebnog. To se ne odražava samo na stanje u školi, već i na kvalitetu življenja. Znanstvenici tvrde da je hormonalni poremećaj glavni uzročnik lošeg sna, što može biti povezano i s debljinom. Naime, osobe koje pate od hormonalnog poremećaja, najčešće i jesu pretile.

Znanstvenici ovakvu pojavu objašnjavaju kao neku lančanu reakciju. Debljina ometa san, a loš san uzrokuje debljinu. Kada dođe do jednog i drugog, na kraju preostaje i loš  san i debljina. I za odraslu osobu to nije nikako zdravo, a pogotovo za dijete, koje je tek u razvoju.

Djetetu treba osigurati potrebnu količinu sna, koji mora biti kvalitetan. U protivnom, dijete će postati žrtva kroničnog umora, razdražljivo, pretilo, te, prema nedavnom istraživanju, moguće je da razvije sklonosti prema ovisnostima o alkoholu ili drogi.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti