Pripremite kožu za sunce u 6 jednostavnih koraka

Pripremite kožu za sunce u 6 jednostavnih koraka

Pripremite kožu za sunce u 6 jednostavnih koraka
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Napravite piling

Pilingom uklonite mrtve stanice kože kako biste poboljšali hidrataciju. Najbolje je napraviti lagani piling ujutro, prije nanošenja kreme i kozmetičkih preparata. Nakon pilinga, nanesite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

Zadržite vlagu

Koristite hidratantne kreme i dekorativnu kozmetiku na bazi vode kako biste održali visoku vlažnost kože i spriječili začepljenje pora.

Pijte običnu vodu

Visoke temperature i dugotrajan boravak na otvorenom dovode do dehidracije. To može uzrokovati glavobolju i vrtoglavicu. Dnevno popijte minimalno 8 čaša obične vode kako biste održali optimalnu vlažnost cijelog organizma. Ako konzumirate kofeinske napitke, utrostručite količinu vode koju pijete!

Ublažite opekotine od sunca na prirodan način!

Obilno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom

Nije dovoljno nanijeti tanki sloj kreme sa zaštitnim faktorom. Ako želite dobro zaštititi kožu od štetnog utjecaja sunca, nanesite kremu u debljem sloju. Preporuka je jedna čajna žličica za lice, a za tijelo cijela čaša. Također je poželjno ponovno nanijeti kremu svaka 2 sata.

Umirite opekline

Ako ste zaboravili nanijeti kremu za sunčanje i izgorjeli ste, nanesite balzam za smirivanje upaljene kože. Tu će najbolje pomoći umirujući gel aloe vere koji će smiriti peckanje, ublažiti crvenilo i hidratizirati zahvaćeno područje.

Popravak štete

Pretjerano izlaganje suncu uzrokuje smeđe mrlje, grubu kožu i bore. Preplanula put je primamljiva, no to može ukazivati i na stupanj oštećenja koji je ponekad nepovratan. Ograničite boravak na direktnom suncu, koliko god je moguće, pogotovo u razdoblju od 10 do 17 sati i dočekajte zrelije godine s lijepom kožom bez bora.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti